El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Desarticulen un grup de proxenetes que venia dones per 6.000 euros
  • CA

La Policia Nacional en coordinació amb altres cossos internacionals ha desarticulat una organització criminal que es dedicava a vendre dones per 6.000 euros. L’operatiu ha acabat amb catorze detinguts i deu dones alliberades. El grup operava en diversos països i a l’estat espanyol ho feia en prostíbuls de les demarcacions de Girona i de València. El mètode que utilitzaven era el conegut com a ‘Lover boy’, on el proxeneta captava sentimentalment les dones per tal de generar una dependència emocional. D’aquesta manera les obligaven a exercir la prostitució i pagar una taxa cada vegada. Després, els arrestats acabaven venent-les per 6.000 euros a altres proxenetes. A la demarcació de Girona s’han alliberat dues dones, i a València quatre.

Segons han pogut constatar els diferents cossos intervinents en l’operatiu policial contra la xarxa, les víctimes tenien una relació tan estreta amb el proxeneta a Romania que eren “incapaces” de viure sense el seu explotador. De fet, per això suportaven les coaccions, agressions i les humiliacions dels arrestats. Després les traslladaven a diversos països de la Unió Europea on les obligaven a exercir la prostitució en locals o al mateix carrer.

L’operatiu policial ha inclòs també onze entrades i registres en domicilis, sis dels quals a Romania i cinc més a l’estat espanyol, on també s’han detingut set persones, sis a València i l’altre a la demarcació de Girona. A més, els policies han requisat als sospitosos 5.000 euros en efectiu, cinc cotxes d’alta gamma, joies de gran valor, armes blanques, telèfons mòbils i documentació d’interès per a la policia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa