El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força en habitatges
  • CA

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 18 de desembre quatre homes amb edats compreses entre els 26 i els 30 anys per diversos robatoris en habitatges de Vallirana, Calafell, Matadepera i Seva. La investigació es va posar en marxa per una sèrie de robatoris en habitatges que s’estaven produint a diversos punts del territori amb un mateix patró d’actuació. Els lladres seleccionaven les cases en zones d’entorn boscós i amb vies de fugida que els donessin l’oportunitat d’escapar en cas de ser detectats per la policia. Després d’un seguiment dels membres del grup, els Mossos els van detenir quan circulaven en un dels dos vehicles que utilitzaven els robatoris. A dos dels tres detinguts se’ls relaciona amb tres robatoris en cases de les localitats de Vallirana, Calafell i Segur de Calafell. Els altres dos també van participar en robatoris a Matadepera i Seva.

Els investigadors van comprovar que els membres del grup tenien molt definits els rols de cadascú. Un feia les funcions de conductor, descarregava els altres en una zona propera i s’esperava discretament fins que s’havia consumat el robatori. Els altres accedien al domicili amb l’ús d’eines com tornavisos per fracturar portes i finestres. Els lladres buscaven principalment joies, dispositius electrònics o diners en efectiu. A continuació avisaven al conductor del grup perquè s’acostés amb el cotxe per recollir-los i fugir ràpidament.

Els investigadors també han pogut acreditar que els membres d’aquest grup criminal no tenien cap mena d’arrelament al nostre país ni cap domicili conegut, fet que en dificultava la investigació. Com és freqüent amb els lladres d’aquest perfil tampoc tenien cap feina ni activitat remunerada, fet que demostra que l’activitat criminal era la seva única font d’ingressos. Davant el risc de fuga en saber-se investigats, els Mossos van decidir procedir a la detenció dels seus membres. Els arrestats van passar a disposició el dia 20 de desembre i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa