Denunciat per estraperlo de pinyes pinyoneres

Els Mossos denuncien un conductor al Moianès que transportava 189 quilos de pinyes recol·lectades fora del període hàbil i sense llicència

Mercaderia que no era perillosa, però si fregava la il·legalitat. Els Mossos destinats al Moianès, han denunciat administrativament un individu en ser enxampat amb 189 quilos de pinyes pinyoneres. La policia el va localitzar a Castellterçol, amb la mercaderia recollida fora període hàbil, sense llicència i sense el permís del propietari del lloc de recol·lecció. 

 

Els fets van tenir lloc la tarda del 12 d’octubre durant un control preventiu que es va muntar a la carretera C-59, a la rotonda d’accés a Castellterçol. Durant l’operatiu els agents van aturar una furgoneta, amb un únic ocupant, i van comprovar que a la zona de càrrega duia set sacs plens de pinyes pinyoneres.

 

El fet de recollir pinyes de manera indiscriminada sense deixar el mínim de pinyes a l’arbre i sense respectar els períodes implica la pèrdua de la producció de la pinya els anys següents i, per tant, danys a les masses forestals. A més, la recol·lecció només és permesa de l’1 de novembre fins el 15 de maig.

 

Nou comentari