La recerca de víctimes a l'esllavissada del Pallars Jussà es reprendrà demà

Es tem que a sota hi hagi quedat un cotxe atrapat amb dues persones a l'interior
Pla obert on es pot veure la carretera LV-9124 a Castell de Mur
Pla obert on es pot veure la carretera LV-9124 a Castell de Mur | ACN

Els Mossos d'Esquadra i els Bombers, al costat d'efectius de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, continuaran demà al matí la recerca a la zona de l'esllavissada que hi ha hagut aquest dilluns a la carretera LV-9124, al seu pas per Castell de Mur (Pallars Jussà). Els fets han tingut lloc cap a un quart de quatre de la tarda i el corriment de terres ha provocat que tones de pedres d'una falda de la muntanya hagin anat a parar sobre la via, que ha quedat completament sepultada. Els serveis d'emergència busquen des d'aleshores un cotxe que pot haver quedat sota les pedres. Se sospita que a l'automòbil hi viatjava una parella, que podrien ser els pares de l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà), Jordi Navarra. Les tasques de recerca s'han vist afectades per la inestabilitat de la zona, fins al punt que des del Servei Català de Trànsit s'ha recomanat als mitjans de comunicació no acostar-se a la zona pel perill que hi haguessin noves esllavissades.


El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s'ha desplaçat també al lloc de l'incident, atès que la via és titularitat d'aquesta administració. Els tècnics de Vies i Obres de la Diputació també s'han adreçat fins al punt quilomètric 5 de la carretera, on hi ha hagut l'esllavissada.

 

Quant a l'afectació viària, la carretera ha quedat tallada al trànsit entre els quilòmetres 2,5 i 6, en ambdós sentits de la marxa, i la previsió és que es mantingui tallada les properes hores.

Arran de la incidència s'han activat nou patrulles dels Mossos, amb la unitat de muntanya, cinc dotacions i l'helicòpter amb els GRAE dels Bombers i una ambulància del SEM. També s'hi ha desplaçat un tècnic geòleg de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya per estudiar l'estabilitat del terreny. Els Mossos han informat que la zona ha quedat tancada per a l'accés de vehicles i persones pel risc de noves esllavissades.
Comentaris
Pep
Mare meva, quina mala sort!

envia el comentari