Cop contra un clan familiar que tenia plantacions de marihuana a casa, tot un bloc ocupat

Els Mossos detenen quatre homes al Prat de Llobregat, un d'ells amb una ordre pendent d'entrada a presó

Els Mossos han desmantellat sis plantacions de marihuana que es trobaven en un mateix bloc de pisos del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), on onze dels quinze pisos estaven ocupats per un mateix clan familiar. En l’operatiu, el 9 de juliol, es van detenir quatre homes, de nacionalitat espanyola i veïns del municipi, per tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric. La investigació es va iniciar al març, quan els agents van rebre informació sobre l’existència de plantacions interiors de marihuana a l’interior de pisos ocupats en un mateix immoble i que estarien gestionats per un mateix clan familiar. Les investigacions entre Mossos i la policia local van permetre ubicar amb detall els sis piso on estaven les plantacions.

Finalment, el 9 de juliol es va procedir a la intervenció policial, tutelada pel jutjat de primera instància i instrucció número 3 en funcions de guàrdia, i es va entrar en aquests sis pisos. Operaris de la comercialitzadora elèctrica també hi van intervenir per constatar el delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els Mossos van detenir les quatre persones, també per entrada en habitatge aliè, i un d’ells tenia una ordre pendent de detenció i ingrés a presó.

Segons una valoració de la plantació en el moment de la intervenció policial, aquesta podria tenir un valor en el mercat il·legal de 158.844 euros. En relació a la defraudació elèctrica, la companyia subministradora valora en un total de 46.781 euros, el consum realitzat de manera fraudulenta, a més d’assegurar que l’estat de la xarxa elèctrica tenia un perill d’incendi molt elevat, per la quantitat de carrega elèctrica suportada i les deficiències de la manipulació de la línia per poder connectar els pisos ocupats.

En aquesta finca, onze dels quinze habitatges havien estat ocupats per un mateix clan familiar, per poder utilitzar molts pisos per a ubicar plantacions de marihuana. Alguns dels antics inquilins es van veure forçats a abandonar els seus domicilis per les confrontacions continues i les pressions sotmeses, segons ha explicat la policia catalana.

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs, menys el que tenia pendent l’ingrés a presó, a la que es va donar compliment.

Nou comentari