Controlat l’incendi de la Terra Alta que ha cremat 75 hectàrees

El foc s'ha iniciat a la carretera TV-7231, prop de l'estació del tren de la Pobla de Massaluca

Els Bombers han donat per controlat l’incendi de la Pobla de Massaluca que ha cremat un total de 75 hectàrees. El cos ha informat que mantindrà un dispositiu d’11 camions d’aigua, sis vehicles lleugers i una unitat sanitaritzada a la zona per precaució davant de l’onada de calor. També hi haurà disponibles al lloc un helicòpter i dos avions de vigilància. Arran de l’incendi, una trentena de persones del càmping PortMassaluca van haver de ser desallotjats. Els cossos policials van desallotjar preventivament una trentena de persones del càmping del municipi de la Pobla de Massaluca, el PortMassaluca, i estan traslladant els campistes al poliesportiu de Faió, a l’Aragó. L’incendi ja ha cremat 75 hectàrees.

Una desena de campistes més no eren a les instal·lacions, ja que feien activitats al riu. Els serveis d’emergència també va evacuar cinc treballadors d’una zona de cultius propera per precaució. L’avís del foc es va rebre a les 14:11 hores del dimecres. Les flames van començar a la banda esquerra del punt quilomètric 17,9 de la carretera TV-7231, prop de l’estació ferroviària.

Els efectius van estabilitzar el foc dijous al vespre, i han estat treballant tota la nit per mantenir estable el flanc esquerre, revisar i extingir la cua del flanc esquerre i la cua del flanc dret, i repassar el cap de l’incendi i el bosc de la ribera, on aquest matí encara hi havia algun punt calent. El flanc esquerre, que era el més llarg i el que podia donar continuïtat al foc cap a Catalunya, s’ha repassat amb càmera tèrmica per detectar possibles punts calents. Un cop comprovat que el perímetre estava fred i es mantenia estable, l’incendi s’ha donat per controlat.

Malgrat això, es mantindrà un dispositiu d’11 camions d’aigua i cinc vehicles lleugers de coordinació i comandament, inclosos efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAF) i la unitat sanitaritzada, que faran tasques d’inspecció i revisió del perímetre per detectar i apagar fumeroles, possibles represes o punts calents. L’helicòpter bombarder estarà activat a laz ona per donar suport.

L’últim balanç actualitzat del cos d’Agents Rurals sobre l’extensió del foc indica que ha afectat 63,26 hectàrees, totes en territori català. La potencialitat de l’incendi, però, superava les 1.200 hectàrees.

El Servei Català de Trànsit ha informat que s’ha reobert al circulació a la TV-7411 però que es manté el tall de la TV-7231, a la Pobla de Massaluca, per tasques de neteja de la via. Protecció Civil també informa de la fi de la prealerta del Ferrocat (Pla d’emergències en transport de viatgers per ferrocarril), que permet reestablir la línia Reus-Saragossa, R15, en ambdós sentits de la marxa, i que havia estat tallada per l’incendi forestal entre Fabara i Flix.

Comentaris

  666 12/08/2021 6:47 pm
  Intencionat . Per autèntics fills de puta als que els chuches i els fecals Ñordos ( tant enfeinats contra els indendentistes ) , no els fan RES, i ho saben !
  Pedro 12/08/2021 6:48 pm
  ¿ Usarán esta vez los hidroaviones de la gene si se necesita, o harán lo mismo que la otra vez ?
   Anònim 12/08/2021 8:52 pm
   Els hidroavions que s'havien d'utilizar eren de França. Els de la Generalitat (Catalunya) si que es van utilitzar.

Nou comentari