Comença el judici per la violació i assassinat a una menor el 2018

La fiscalia demana presó permanent revisable

El judici per la violació i l’assassinat d’una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú el 2018 ha començat amb la selecció dels membres del jurat popular que valorarà si l’acusat és culpable. L’acusat és un veí de l’edifici de la menor que presumptament la va interceptar quan baixava per les escales. El tribunal del jurat que s’ha format aquest divendres al matí a l’Audiència de Barcelona està composat per cinc homes i quatre dones, a més de dos suplents, segons han explicat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El crim va succeir el 4 de juny de 2018 i l’acusat, a la presó provisional des de tres dies després, s’enfronta a una pena de presó permanent revisable, el que demana la fiscalia. Segons el fiscal, l’home es va adonar que la nena baixava sola per les escales -estava a casa dels seus avis i el seu pare l’esperava al cotxe- i va aprofitar que ell estava sol al pis dels seus pares per ficar-la dins.

Al pis, la va violar, la va asfixiar per evitar que cridés demanant auxili i utilitzant “almenys un ganivet de cuina, li va clavar a diferents parts de l’esquena, tòrax i coll”, explica el fiscal en l’escrit d’acusació. La va lligar amb una corretja per a gossos i la hi va estrènyer al voltant del coll fins que va morir per asfíxia, i el fiscal manté que va actuar amb la intenció de “causar-li el major sofriment possible” a més de vexar-la i sotmetre-la. Per això, la Fiscalia demana condemnar-lo a presó permanent revisable per tractar-se d’un assassinat d’una menor i a més estar vinculat amb una violació.

L’acusació també reclama un total de 445.000 euros en indemnitzacions per danys morals als familiars: als pares 300.000 euros, al germà 50.000 euros, i als avis 25.000 euros per cadascun. A les actuals parelles dels pares dels menors els haurà d’abonar 10.000 euros.

Nou comentari