El cap dels Mossos dóna la benvinguda als nous CNP destinats a Catalunya

Normalització institucional entre policies que treballen a Catalunya

102 nous agents. Aquesta és la xifra dels nous efectius del Cos Nacional de Policia de la nova promoció destinats a Catalunya que aquesta tarda han jurat el càrrec. Ha estat un acte solemne, al Complex Policial de la Zona Franca, i amb la presidència de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, i el Cap Superior del CNP a Catalunya, José Antonio Togores.  Entre les autoritats que han donat la benvinguda als nous agents de la 34ena promoció de l’Escala Bàsica, hi destacava el Director General de la Policia, Pere Tarrés, i el Comissari en Cap del Cos de Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent. Una imatge que normalitza institucionalment les relacions entre les policies que treballen a Catalunya. Entre la resta de les autoritats, el Cap de Guàrdia Civil a Catalunya, el general Pedro Garrido, i el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Pedro Velázquez.

 

Enguany aquesta cerimònia ha estat diferent. Arran de la pandèmia, cada promoció fa l’acte de promesa als llocs de destí en celebracions descentralitzades, 54 en total. Normalment se celebrava el juraments o promeses del càrrec en un multitudinari acte a l’Escola de Policia d’Àvila que presidia el “primer policia”, el rei Felip VI. Aquests 102 primers efectius han acabat les pràctiques i formen part dels 3.176 nous membres de la nova promoció. En total, aquest any marxaran de Catalunya 800 agents i en vindran 800 de reemplaç, entre els 476 de la nova promoció i els que són traslladats.

 

En el seu discurs, el cap superior del CNP a Catalunya, el comissari Principal Togores, ha llegit el missatge institucional del director general de la Policia amb què incidia en “no tolerar el més mínim senyal e vicis o actuacions indignes·.  Togores ha afegit la benvinguda a la nova destinació. Per la seva part, Cunillera, els ha pregat ser “garants de la Constitució i de l’ordenament jurídic” així com “complir i fer complir la llei”. Un cop acabada la cerimònia, amb un desmai que ha acabat amb ensurt, Sallent, Cunillera i Ferrer han estat xerrant  apartats una bona estona.

El director general de la Policia, Pere Ferrer; el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent i la delegada del govern a Catalunya, xerren apartats en el jurament dels nous CNP destinats a Catalunya

El director general de la Policia, Pere Ferrer; el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent i la delegada del govern a Catalunya, xerren apartats en el jurament dels nous CNP destinats a Catalunya Quico Sallés

 

Nou comentari