Quan el cap de la BRIMO definia els seus efectius com els que “mengen pollastre i arròs”

Revifa un vídeo de l’intendent Pastor quan era el cap de Mediació que empipa

Dilluns es presentava “l’auditoria més gran de la història dels Mossos”. Un informe que revisava l’actuació de les unitats d’ordre públic dels Mossos, la BRIMO i l’ARRO, durant les protestes per la sentència del Tribunal Suprem. L’auditoria revelava que s’havien obert 34 expedients, dels quals 17 estan judicialitzats i algun es manté amb la suspensió de sou i feina dels agents implicats. En total, Mossos admetia que investigaven 50 efectius del cos per sospites de mala praxis policial.

 

Coincidint amb la presentació de l’auditoria, els xats de les unitats d’ordre públic han revifat un vídeo de l’actual cap de la Brigada Mòbil i anterior responsable de Mediació, l’intendent Xavier Pastor, i la caporal de Mediació, Mònica Fernàndez. El vídeo és una gravació, penjada a la Youtube, en el II Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, organitzat per l’Ajuntament de Vila Real, l’11 de juny de 2018. Pastor i Fernàndez detallen l’origen, la història i la feina de l’Àrea de Mediació de Mossos de la que aleshores eren responsables.

 

La xerrada, tot i que força instructiva, ha escalfat els ànims per com es refereixen els dos comandaments als efectius de la Brigada Mòbil dels Mossos, la unitat d’elit d’ordre públic de la policia catalana. Tots dos els defineixen com els de “negre” i els que “estan molts forts” perquè “no paren de menjar pollastre i arrós”.  La definició no ha caigut gens bé en el col·lectiu que considera que els tractava de “masses de gimnàs tot i que amb bones paraules”.  Membres de la Brigada considera que això és perllongar una “imatge esterotipada” dels membres de la unitat que sempre els hi toca el pitjor ball en qualsevol conflicte. “És injust”, conclouen. 

 

Nou comentari