El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Bombers avisen: O proves o mobilitzacions
  • CA

Si fins ara els Mossos era un dels cossos de seguretat que més reclamava les proves de la COVID 19 ara s’hi afegeixen els Bombers. Els sindicats laa Intersindical, CCOO, UGT, CATAC i CSIF han emès un comunicat conjunt al departament d’Interior per comprovar la magnitud del coronavirus en el cos.

 

“Demanem que gestionin de la manera més eficaç i ràpida possible la pràctica de les proves pertinents i/o serològiques a tots els membres del cos de Bombers per tal de conèixer exactament l’estat de la plantilla”, reivindiquen els sindicats. En aquest sentit recorden que amb la reactivació de l’activitat laboral ordinària està “regularitzant l’activitat ordinària i a més, que la campanya forestal està al caure”. Dos elements que fan preveure un “grand esgast del personal”, a més dels operatius de desinfecció que porta a terme el cos actualment.

 

“És alarmantment prioritari realitzar com abans millor els tests pertinents als membres del cos de Bombers per posar en quarantena els afectats i tenir una plantilla forta i controlada de cara als mesos que venen”, subratllen els sindicats. Així reclamen a Interior que es realitzi aquest cribatge per què volen evitar mobilitzacions.  “Seria molt trist que en aquests dies tan excepcionals els bombers hàgim de tornar a sortir al carrer per reclamar els mínims de seguretat per nosaltres i per la ciutadania que atenem”, subscriuen al comunicat.

 

En la petició, a més, remarquen que  “en moltes ocasions hem anat més enllà del que estem obligats acceptant treballar amb material limitat, reutilitzant EPIs per assistir a la nostra gent gran a les residències, realitzant guàrdies amb mínims de contingència i adaptant els nostres entorns laborals per fer-los el més segur possibles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa