El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La justícia investiga la mort amb pistola tàser de Badalona
  • CA

El jutjat d’instrucció número 2 de Badalona ha obert diligències per la mort de l’home que el dijous de la setmana passada va ser reduït amb una pistola tàser i que va morir l’endemà divendres. Va perdre la vida a l’hospital. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies, les diligències per aquest cas es van obrir aquest passat diumenge, un cop va rebre la comunicació de l’hospital de la defunció del jove. Fins ara s’han demanat informes als Mossos d’Esquadra, a l’espera de l’informe complet de l’autòpsia. Ara per ara, però, no hi ha cap persona investigada per aquest cas.

Aquest mateix dijous el Síndic de Greuges ha obert una actuació d’ofici per investigar com es va produir la mort d’aquest home. Concretament, el Síndic s’ha adreçat a la Direcció General de la Policia per demanar una còpia de la investigació que s’ha dut a terme i les conclusions que se’n desprenen, entre altres informacions. Rafael Ribó ha assenyalat que ja ha obtingut algunes informacions per part dels responsables del departament d’Interior. El Síndic ha recordat que el novembre del 2020 ja va obrir una actuació d’ofici per l’ús d’una tàser a Sabadell. Aquest va concloure que l’ús de la pistola elèctrica s’ajustava al protocol però que la descarrega no va ser adequada ni ponderada, amb sis descarregues seguides.

Per altra banda, el director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, ha assegurat que l’ús de la pistola làser a Badalona es va fer seguint tots els protocols establerts. Ha dit, de fet, que la policia catalana ja ha fet una investigació dels fets i que s’ha pogut concloure que l’ús va ser correcte. De fet, l’home va morir l’endemà d’haver rebut la descàrrega, motiu pel qual ha opinat que no s’ha de vincular necessàriament aquesta mort a la descàrrega elèctrica. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha argumentat que l’home podria haver mort per prendre altres substàncies o per una malaltia anterior, i ha demanat esperar al resultat de l’autòpsia abans de poder fer qualsevol judici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa