L’autor del crim de Ripoll va atacar la mare amb dos ganivets

El presumpte parricida de Ripoll hauria atacat la mare amb dos ganivets diferents, segons apunta la investigació dels Mossos d’Esquadra. L’anàlisi de l’escena del crim i les proves recollides al domicili indiquen que la primera arma era una navalla automàtica amb la que el sospitós hauria causat diverses ferides a la dona. L’atac hauria començat a l’habitació on el sospitós dormia i on hi tenia simbologia nazi i altres armes.

Una de les ganivetades va ser a l’esquena i la fulla es va trencar i va quedar allotjada al cos de la víctima, on aquest dimarts els forenses l’han localitzat en fer l’autòpsia a la dona de 46 anys. Després, l’agressor hauria agafat una segona arma blanca amb la que va rematar a la mare agredint-la al cap i al coll.

Els resultats provisionals de l’anàlisi forense, la inspecció ocular del domicili que van fer la comitiva judicial i els Mossos d’Esquadra i les proves que la policia científica va recollir al pis indiquen que el sospitós va atacar la seva mare amb dos ganivets diferents.

La dona havia passat la nit fora i va arribar a casa, a l’avinguda Ripollès, diumenge cap a les nou del matí. Aleshores, va anar fins a l’habitació on dormia el seu fill de 19 anys. La investigació apunta que el jove hauria atacat la víctima amb una navalla ja a dins l’habitació. La dona, malferida, es va dirigir cap a l’entrada del domicili per demanar ajuda. Segons la reconstrucció dels fets que ha fet la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, l’agressor hauria perseguit la mare i l’hauria tornat a atacar, ara ja amb una segona arma blanca, a la zona del cap i del coll. Els serveis sanitaris no van poder fer res per salvar-li la vida.

Al pis, en aquell moment, hi havia un altre jove que, segons el testimoni d’un veí, va marxar poc després que el fill fugís. Aquest jove es va presentar voluntàriament a comissaria diumenge a la tarda mateix i les primeres hipòtesis indiquen que no va tenir res a veure amb l’atac perquè en aquell moment estava dormint en una altra habitació.

El fill de 19 anys tenia antecedents de violència cap a la mare sent menor d’edat. Segons fonts properes al cas, l’hauria amenaçat amb una ballesta. El sospitós va fugir després de presumptament perpetrar el crim. Els Mossos d’Esquadra el van detenir ahir a una zona boscosa de Les Llosses. El detingut s’ha acollit al seu dret a no declarar davant dels Mossos i passarà demà a disposició judicial. També està previst que declarin el jove que era al pis en el moment dels fets i el veí que va veure part de l’atac ja a l’entrada del pis.

Nou comentari