Un atac informàtic amenaça la fàbrica Damm d’El Prat

Nou atac informàtic. Aquest cop a la fàbrica d’Estrella Damm, on l’atac ha obligat a aturar la producció i envasament de cervesa a la fàbrica del Prat de Llobregat -la més important de les tres fàbriques de la companyia-. Fonts de la companyia consultades per aquest diari asseguren que treballen per restablir el funcionament normal de la fàbrica “com abans millor” davant els rumors que si la situació s’allarga la planta es pugui quedar sense estoc.

Els responsables del departament d’I+D encara estan investigant l’incident per posar-hi solució. De fet, el primer que s’ha fet ha estat activar un protocol per poder restablir la producció de cervesa a la planta d’El Prat. Per ara, segons informen fonts de la companyia, la distribució a supermercats i locals de restauració es manté amb normalitat i “no hi ha cap risc de quedar sense estoc”.

La UAB encara no s’ha recuperat del seu atac

Aquest no és l’únic atac informàtic que ha tingut lloc en els darrers mesos. Un dels més importants va ser el que va patir la Universitat Autònoma de Barcelona, que encara no s’ha solucionat. Els autors de l’atac demanen un rescat que la universitat no vol pagar i amenacen amb fer públics els documents robats durant l’atac.

Davant aquesta situació, la UAB ja prepara un pla de contingència per atendre les necessitats “urgents i inajornables” després que es convertís en víctima d’un greu atac informàtic. El centre sosté que cal planificar una transició que els porti fins a una normalitat plena, i apunta que aquesta situació es pot arribar a allargar “més temps del que desitjarien“.

Per dotar de recursos la universitat i ajudar-la a solucionar tots els problemes que ha patit arran de l’atac, el Govern li donarà 3,7 milions d’euros per fer front als danys de l’atac informàtic i per a la seva recuperació. Així ho ha anunciat la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, després d’haver arribat a un acord amb la conselleria d’Economia liderada per Jaume Giró

Comentaris

    Ilari Novembre 12, 2021 | 09:52
    Si un atac informàtic paralitza tans dies una empresa, es perquè el seu equip de IT es incompetent, confien massa amb el nuvol, i poc en els Backups, 3.2.1, et poden segrestar un servidor, però si estiguesis preparat, ho recuperes en 24h com a molt.

Nou comentari