L’amenaça de falta d’estoc de Damm s’esvaeix: es recupera l’activitat

Damm ha reprès el migdia d’aquest divendres la producció a la planta del Prat de Llobregat, aturada des de dijous al matí arran d’una incidència informàtica. Segons ha confirmat l’empresa a l’Agència Catalana de Notícies, les tasques de producció i envasat s’estan recuperant de forma progressiva, tot i que encara es desconeix quan l’activitat es recuperarà el 100%. No obstant això, des del grup insisteixen que el subministrament està garantit per l’estoc acumulat. Per altra banda, la companyia informa que la incidència informàtica continua sense resoldre’s, tot i que no dóna més detalls al respecte.

Els responsables del departament d’I+D encara estan investigant l’incident per posar-hi una solució definitiva. De fet, el primer que es va fer en detectar l’atac informàtic va ser activar un protocol per poder restablir la producció de cervesa a la planta d’El Prat. Segons van informar fonts de la companyia, la distribució a supermercats i locals de restauració es podria mantenir amb normalitat i “sense cap risc de quedar sense estoc”.

Aquest no és l’únic atac informàtic que ha tingut lloc en els darrers mesos. Un dels més importants va ser el que va patir la Universitat Autònoma de Barcelona, que encara no s’ha solucionat. Els autors de l’atac demanen un rescat que la universitat no vol pagar i amenacen amb fer públics els documents robats durant l’atac.

Davant aquesta situació, laUAB ja prepara un pla de contingència per atendre les necessitats “urgents i inajornables” després que es convertís en víctima d’un greu atac informàtic. El centre sosté que cal planificar una transició que els porti fins a una normalitat plena, i apunta que aquesta situació es pot arribar a allargar “més temps del que desitjarien“. Per dotar de recursos la universitat i ajudar-la a solucionar tots els problemes que ha patit arran de l’atac, el Govern li donarà 3,7 milions d’euros per fer front als danys de l’atac informàtic i per a la seva recuperació. 

Nou comentari