Denuncien una agressió “greu” a un funcionari de Brians 2

El Sindicat professional de presons de la UGT ha denunciat a través de Twitter que un funcionari de Brians 2 ha patit aquest diumenge una “greu agressió” per part d’un intern. Fins al lloc s’ha desplaçat un helicòpter medicalitzat de Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) preparat per evacuar-lo, ha informat l’agència ACN. Els funcionaris de presons han reclamat en reiterades ocasions més seguretat als seus llocs de feina. El malestar ha anat a més després que la setmana passada un reclús arranqués un fragment de dit a un funcionari de Quatre Camins.

Davant aquest nou incident, el sindicat ha preguntat a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, “fins quan està disposada a seguir posant en perill la vida dels seus treballadors”.Precisament, aquest divendres un centenar de funcionaris es van manifestar al voltant dels centres Brians 1 i Brians 2 per demanar més mesures de seguretat als seus llocs de feina.

Més d’un centenar de funcionaris de presons es van manifestar divendres a l’entorn dels centres Brians 1 i Brians 2 per demanar més mesures de seguretat als seus llocs de feina. “Ens sentim molt abandonats per la Secretaria de Mesures Penals”, va lamentar el coordinador de CSIF a Presons, Alberto Gómez, que va reclamar a la Generalitat i a l’estat espanyol que dotessin la plantilla d’eines per evitar agressions dels presos. El malestar ha anat a més després que aquesta setmana un reclús arranqués un fragment de dit a un funcionari de Quatre Camins. Els treballadors asseguren que això “ha fet vessar el got” i exigeixen a les administracions “mesures valentes” per “dignificar la feina”, especialment dels vigilants penitenciaris, segons informa l’agència ACN.

La marxa, que va recórrer la curta distància entre les dues presons de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), va estar convocada pels sindicats CSIF, ACAP i l’Associació Marea Blava. CCOO, que va promoure una tancada a la conselleria de Justícia, també participa en les protestes en diversos centres penitenciaris per exigir més seguretat. L’objectiu dels treballadors va ser fer sentir la seva veu davant l’auge d’agressions dins les presons. Segons dades dels sindicats, durant l’últim any els atacs de reclusos a funcionaris han crescut un 21%.

Nou comentari