Absolts set mossos acusats de colpejar amb porres tres detinguts de Can Vies el 2014

No ha quedat provat que les ferides de les suposades víctimes es produïssin quan havien estat ja detinguts

 

 

La Secció Segona de l’Audiència de Barcelona ha absolt set antidisturbis dels Mossos d’Esquadra acusats de presumptament lesionar tres detinguts en les protestes pel desallotjament del centre ‘okupa’ Can Vies de Barcelona el maig de 2014, en no quedar provat que les ferides que tenien van ser després dels arrests, segons la sentència. “No ha quedat acreditat que les ferides que presentaven es produïssin quan havien estat ja detinguts i no en ser dispersats o detinguts pels agents en el curs de la necessària actuació”, argumenta la sentència, publicada per ABC.

 

Així mateix, el tribunal considera que no ha quedat provat que els set acusats causessin les ferides que presentaven els tres denunciants ni que fossin els que els van detenir, així com “tampoc que els vexessin o humiliessin quan es trobaven detinguts”. Els mossos van negar en el judici haver usat les seves porres contra ells i només han admès utilitzar aquesta arma prèviament en dispersar un grup de manifestants, a més que van assegurar no haver intervingut directament en la detenció dels tres joves que van sofrir ferides.

Els set agents s’enfrontaven a una petició de condemna de dues acusacions particulars de fins a 15 anys i mig de presó per tres delictes contra la integritat moral i tres delictes de lesions, mentre que la Fiscalia no els acusava en no veure delicte. Els fets van passar sobre les 23 hores del 28 de maig de 2014 al carrer Roses del barri de Sants, quan dos furgons policials van actuar en aquesta zona per dispersar i detenir un grup de manifestants que atacaven a antidisturbis amb ampolles incendiàries, llambordes i altres objectes.

 

En aquesta actuació concreta es va detenir quatre persones que ja van ser condemnades en un altre procediment; una d’elles per ferir d’una pedrada un agent, i tres d’elles posteriorment es van querellar per lesions: un tenia l’envà dislocat, un altre va necessitar punts de sutura per un tall en el cap i el tercer tenia cops per tot el cos.

Nou comentari