El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Absolts els acusats de fer esclatar amb explosius un caixer de Riudellots de la Selva

L’Audiència de Girona ha absolt els tres acusats de fer esclatar un caixer de Riudellots de la Selva el 25 de juny del 2016. La sentència recull que cap a les dues de la matinada un grup d’assaltants van anar fins a Banc Popular situat al carrer Acàcies i, utilitzant la tècnica coneguda com a ‘plof kraak’, van col·locar una cànula a través de la qual van introduir gas inflamable (acetilè i acetona) i un cable elèctric als expenedors de diners i van provocar una deflagració per accedir als diners. Els lladres es van endur 7.200 euros i van causar estralls per valor d’11.500 euros a la sucursal. El tribunal, però, conclou que no hi ha proves que acreditin que els tres acusats d’haver perpetrat aquest robatoris fossin els autors dels fets.

La secció quarta de l’Audiència de Girona va jutjar un total de vuit acusats per la seva suposada implicació en delictes contra el patrimoni, com fer esclatar amb explosius el caixer de Riudellots de la Selva i cometre diversos robatoris a les comarques del Gironès i de la Selva entre els anys 2016 i 2017. Segons la fiscalia, quatre dels acusats van organitzar un entramat criminal per perpetrar els robatoris i, per dur-los a terme, contactaven amb “persones alienes” a l’organització per cometre els robatoris i dificultar que els atrapessin.

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Víctor Correas, conclou que no hi ha proves per atribuir a tres dels acusats l’assalt a la sucursal del Banc Popular de Riudellots. La resolució recull que “un grup de persones no identificades” van introduir gas inflamable als expenedors de diners i el van fer esclatar però remarca que “de la prova practicada, no ha quedat acreditat que els acusats participessin en la comissió dels fets“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa