239 policies i guàrdies civils, investigats per treballar beguts o drogats en 10 anys

L'estadística dels expedients dels efectius del cos que estaven de servei sota els efectes de l'alcohol o les drogues

 

 

 

239.Aquesta és la xifra d'efectius dels Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil que se'ls ha obert un expedient disciplinari per anar borratxos o drogats de servei entre el 2007 i el 2017. Així es desprèn de l'estadística que el ministeri de l'Interior ha remès al senador Jon Iñarritu, EH Bildu, d'ençà l'any 1988 fins el 2017, donat que el 2018 encara està en curs. 

 

 

En l'informe, Interior desgrana els 29 funcionaris expedientats del Cos Nacional de Policia en els darrers deu anys, set ho van ser per consumir drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques mentre treballaven. D'aquests, cinc van ser sancionats per faltes greus o molt greus que comporten des de la separació del servei, el trasllat forçós o la suspensió del servei fins a sis anys. Els dos restants, van ser arxivats. 

 

 

Pel que fa als policies investigats per anar borratxos al servei, l'estadística en constata 27 en deu anys. D'aquesta xifra, 18 efectius han acabat sancionats amb una falta molt greu o greu, vuit expedients han estat arxivats i un cas encara està en tràmit i pendent de resolució

 

 

A la Guàrdia Civil, els números són similars en drogues però no amb l'alcohol. Pel que fa als estupefaents, la direcció d'aquest cos ha obert 13 expedients a un total de 27 efectius per anar a treballar sota els efectes de les drogues. D'aquests nou s'han tancat amb la suspensió de sou i lloc, sis han estat arxivats, nou s'han conclòs "sense responsabilitat"; un va derivar cap "altres conceptes i dos encara restents pendents de resolució. 

 

 

Els números d'agents enxampats beguts són notòriament superiors. En concret, 178, dels quals cinc registrats a Catalunya. Un total de 58 van ser sancionats amb la suspensió de sou i feina. Paral·lelament, 48 s'han conclòs amb la "pèrdua d'havers". La resta s'han tancat amb sancions com la pèrdua del destí, s'han acumulat a un altre expedient, s'han arxivat o s'han tancat sense responsabilitat.

 

 

En qualsevol cas, les xifres s'han de posar en relació a l'ingent número de les plantilles d'ambdós cossos. Segons les darreres dades, el CNP té en plantilla 64.763 efectius, dels 78.000 previstos i la Guàrdia Civil té uns 77.500 efectius dels 80.000 que hauria de tenir actius. 

 

 

 

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?