El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
190 afectats per un brot de gastroenteritis aguda a l’Hospital de Bellvitge
  • CA

 

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) investiga l’origen d’un brot de gastroenteritis aguda detectat aquest divendres a l’Hospital Universitari de Bellvitge, relacionat, probablement, amb el consum d’aliments en la cafeteria del centre que dona servei a professionals i visitants. Fins el moment, els 190 afectats detectats són professionals del centre que presenten símptomes lleus i de poca durada com nàusees, vòmits i diarrea i que estan evolucionant favorablement. Cap dels afectats ha requerit hospitalització i la cobertura assistencial del centre ha estat garantida en tot moment. Amb la informació preliminar recollida fins ara se sospita d’una contaminació vírica dels entrepans servits a la cafeteria. D’altra banda, s’estan fent les actuacions d’inspecció alimentària per valorar les instal·lacions, la higiene, la manipulació dels aliments i els autocontrols duts a terme per l’establiment.

El Servei d’Urgències de l’Hospital i la xarxa de vigilància epidemiològica i resposta a emergències de salut pública de l’ASPCAT està en alerta per tal de detectar altres possibles casos que poguessin estar associats i, fer-ne la investigació oportuna per tal de confirmar o no la seva relació amb el brot.

 

L´ASPCAT recorda que és essencial extremar les mesures higièniques per tal de prevenir l’aparició de nous casos. En aquest sentit, s’han reforçat les recomanacions al personal de l’hospital de mesures d’higiene com el rentat de mans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa