Vuit de cada deu dones ha patit tocaments no consentits durant l'oci nocturn

L'estudi de la Fundació Salut i Comunitat també afirma que 5% de les dones ha patit una violació amb força en algun moment de la seva vida

Un 97,1% de dones assegura haver rebut comentaris incòmodes de caràcter sexual, un 81,4% tocaments no consentits i un 44,7% diu haver patit acorralaments durant l'oci nocturn, segons un estudi de la Fundació Salut i Comunitat en el seu Observatori [email protected], presentat a Barcelona.

 

L'enquesta online ha obtingut 1.541 respostes, el 73% són de dones, i majoritàriament des de Catalunya i Madrid, ha informat aquest divendres el Ministeri de Sanitat i la Fundació Salut i Comunitat en un comunicat. L'estudi ha evidenciat que les dones desenvolupen estratègies d'autocontrol del seu consum de drogues per evitar patir violències sexuals o ser-ne responsabilitzades.

 

Revela que un 18% dels homes que han participat en l'enquesta hauria convidat a consumir alguna droga una altra persona amb la finalitat d'acabar tenint-hi relacions sexuals, per només el 6% de les dones. El 97% de les dones que completa l'enquesta onlince manifesta haver patit algun tipus de violència sexual per part d'homes, i els comentaris incòmodes de caràcter sexual són els que obtenen un percentatge més gran.

 

Un 97,1% diu haver rebut comentaris incòmodes, dels quals un 52% assegura rebre'ls sempre, i un 87% afirma rebre insistència masculina davant d'una negativa. Els tocaments no consentits per part d'homes cap a dones ascendeixen al 81,4%, de les quals una quarta part els pateixen sempre o molt sovint quan surten. Un 44,7% de les dones enquestades diu haver patit acorralament, de les quals un 22,3% diu que són freqüents.

 

Transport públic i xarxes socials

 

Una de cada cinc dones que respon l'enquesta al web ha patit violacions, amb i sense ús de la força física, vinculades a espais o pràctiques d'oci. De les preguntes en l'enquesta, segons la fundació, es deriva que un 5% de les dones ha patit una violació amb força en algun moment de la seva vida i algunes d'elles en més d'una ocasió. Un 17,5% diu haver patit una violació sense necessitat que l'agressor hagi fet ús de la força física, i la percepció de les informants és que el seu agressor havia consumit "molt" en el 38% dels casos. El 62% de les dones afirma haver patit alguna vegada algun tipus d'agressió sexista a l'espai públic, especialment si va sola, el 50% alguna situació de violència sexual en el transport públic, i un 32,5% a través de les xarxes socials en context d'oci i consums.

 Comentaris
Jm
Perdoneu, com molts homes, he rebut apretades o si voleu dir ajuntades de proximitat en els seients dels transports públicos i no em foten cas si em queixo perqué sóc home. Amb dos collons moltes senyores m’han dit “aguafi un taxi”.
Quins
Tocaments voluntaris o involuntaris, conscients o inconscients? A més quin tipus de tocament, perquè donar la ma o tocar amb l'index al braç per demanar alguna cosa també és un tocament.
Antoni Ferret
És una cosa gravíssima, però estic convençut que els percentatges estan inflats. Sobre comentaris incòmodes ho dono per segur. Sobre insistència, també. Sobre els tocaments, diria que segurament està molt inflat, o bé que se'n diu violència de qualsevol cosa, que hi ha un excés evident, en ambients feministes sobre l'ús de la paraula "violència", que, en alguns textos és ridícul (l'excés de lús). Això darrer està reconegut per un informe feminista en un ambient anarquista. En aquest sentit (viol
Antoni Ferret
En aquest sentit (violència sexual, en un 90 per 100) l'enquesta no és vàlida i caldria tornar-la a fer.
Tal com raja
Dono per suposat que aquest estudi és seriós i m'ho crec. Tan estranyes són les xifres que ens esparverem? No despistem, sisplau. Per tocaments no s'entén donar la mà o seure una mica junts al metro. Jo crec que aquesta violència ha existit sempre però ara es denuncia i ens posem les mans a les orelles perquè no volem sentir allò que no ens agrada. En comptes de posar-nos les mans al cap, mirem de posar fre a aquesta situació. Pel bé de tots.

envia el comentari