El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vitalia Home crea un protocol de seguretat per a recuperar visites de familiars a les residències
  • CA

Vitalia Home ha elaborat un protocol de seguretat que permet recuperar les visites de familiars als usuaris de les seves residències de gent gran després de més de dos mesos de confinament per la pandèmia del coronavirus.

Així ho ha donat a conèixer aquest dissabte el grup del sector de les residències, que ha qualificat el protocol d'”innovador, exhaustiu i que amplia les recomanacions de les autoritats sanitàries”.

En concret, ha detallat que aquestes mesures d’actuació, que començaran a aplicar-se en tots els seus centres a partir del dilluns 1 de juny, estan basades “en la tecnologia, en la formació, la protecció i en la màxima seguretat”.

D’aquesta manera, en el protocol que ja han rebut totes les residències del grup, s’estableix que hi haurà tres zones diferenciades en tots els centres, mentre existeixi la situació d’emergència sanitària o puguin donar-se nous casos d’infecció.

Així, hi haurà una zona Verda, neta, que estarà ocupada exclusivament per residents sense coronavirus i sense risc; una zona preventiva, Grisa, que serà utilitzada per residents amb risc per símptomes o per haver mantingut contacte amb persones o espais amb possible COVID-19, i que seran atesos sempre en aquesta àrea pels mateixos treballadors.

En últim lloc, s’estableix una zona calenta, vermella, ocupada exclusivament per residents positius confirmats, que sempre seran atesos pels mateixos treballadors, que no podran sortir de la zona durant tota la seva jornada laboral.

D’altra banda, el grup ha detallat que en la zona d’accés, que serà única, s’han instal·lat dispositius tecnològics de control facial i tèrmic, que alerten en el cas que algú superi els estàndards de temperatura adequada. En aquest cas no hi podrà entrar.

També passaran per aquests dispositius de les zones de recepció tots els proveïdors de material i aliments. “D’aquesta manera, si un proveïdor presentés una temperatura no adequada es rebutjaria també la mercaderia que portés”, ha assegurat, per a després afegir que en tots els accessos també s’han disposat catifes amb solució hidroalcohòlica per a la desinfecció del calçat.

En aquest context, ha indicat que una de les mesures “més importants” ha estat el disseny de sistemes d’alerta primerenca i actuació immediata, “encara que sigui per una simple sospita de símptomes entre els residents, amb més de preses de temperatura diàries, o treballadors”.

Des de fa setmanes el grup Vitalia Home ha intensificat les tasques de desinfecció, realitzades la majoria pels propis treballadors de la companyia. “Tres vegades al dia es desinfecten totes les superfícies que tant treballadors o residents solen tocar, com és el cas de baranes, poms, tiradors, interruptors de la llum, telèfons, claus, etc”, ha subratllat.

Els treballadors de les residències, que han estat treballant sense descans durant tota la pandèmia, també hauran de seguir unes normes estrictes establertes en el protocol: queda prohibit anar a la feina amb joies, rellotges o qualsevol accessori que pugui ser susceptible de contaminació.

CURSOS DE FORMACIÓ

També s’han iniciat cursos de formació per al personal de Vitalia Home que està en contacte amb la gent gran, on s’explica la forma adequada d’utilitzar les EPIs, les mesures preventives que han de traslladar també als residents i tot tipus de consells i actuacions que han de dur a terme per a prevenir la circulació del patogen.

Tota aquesta formació es testarà de manera setmanal amb simulacres, en els quals la direcció avaluarà els resultats i corregirà els detalls. La intenció de Vitalia, segons ha manifestat el grup, “és que tot el personal estigui en alerta i no es relaxin en cap moment les mesures de seguretat”.

Així, la provisió de mascaretes i elements necessaris per als EPIs s’ha detallat en els protocols, que fixen el número de cada element d’aquests materials que ha d’haver-hi en cada residència, per a tenir sempre el proveïment necessari.

En aquesta línia, les zones de bugaderia també s’han adaptat a les circumstàncies i s’han pres les mesures necessàries per a desinfectar i tractar de forma separada la roba dels infectats per coronavirus.

Igualment, la recomanació d’estovalles i tovallons d’un sol ús s’ha traslladat a totes les residències de Vitalia Home, que en les zones de risc també utilitzen vaixella d’usar i tirar.

Finalment, totes aquestes noves mesures se sumen a les adoptades per Vitalia Home en els seus centres des que es va tenir coneixement dels primers casos a Espanya de coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa