L’absurd vídeo viral sobre el positiu d’una taronja en el test d’antígens

Un dels experiments més hilarants que s’ha fet viral a Tik Tok és el de posar suc de taronja en un test d’antígens perquè doni positiu. Alguns negacionistes utilitzaven aquests vídeos com a demostració de l'”estafa” d’aquests testos, però multitud de científics amb perfils en aquestes xarxes han explicat el per què d’aquests positius. El suc de taronja o l’agua de l’aixeta donen positiu al test pels components que tenen, ja que augmenten el pH de la tira del test, és a dir, l’acidesa, conduint a falsos positius. En posar-hi el suc o l’aigua s’altera aquesta acidesa i les línies de test i control es veuen alterades, el que fa que mostrin un color que sembla un positiu. Aquesta és una de les raons per les quals els tests indiquen que la prova s’ha de fer després de quinze minuts sense beure ni menjar res.

Alguns dels qui han compartit vídeos així asseguren que la gent utilitzarà el truc per tenir “una setmana de vacances amb pagueta inclosa”. Fins i tot, algun farmacèutic que ha desmuntat els arguments dels negacionistes de la Covid demana als pares que estiguin presents mentre els fills es fan el test per evitar que els enganyin amb un truc com aquest, que s’ha fet molt viral a Twitter i a Tik Tok.

Altres usuaris, enlloc de fer-se mala sang, prefereixen fer bromes al respecte. Un usuari, per exemple, ha dit “la taronja que va donar positiu en el test ha entrat en estat cítric”. Altres evidencien la inutilitat d’aquesta prova i l’absurditat de considerar els testos una estafa. També en to de burla, una usuària aclareix “estàs posant suc a una tira sensible al PH, Manolo”. Un altre assenyala totes les fake news que hi ha hagut durant la pandèmia i conclou dient que “hem tocat sostre en l’evolució”.

Nou comentari