El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els violadors d’alt risc duran un braçalet amb GPS quan surtin de permís
  • CA

Els violadors d’alt risc que surtin de permís penitenciari a partir de l’any que ve duran un braçalet que permetrà geolocalitzar-los. Segons informa TV3, es tracta d’un projecte pilot impulsat per la conselleria de Justícia, i que té l’objectiu de reduir la reincidència dels agressors sexuals quan abandonen les presons de manera temporal. La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha explicat en declaracions a la televisió pública catalana que aquest projecte està pensat per “detectar aquest eventual risc” de delinquir i “tornar a ingressar” a la presó els violadors que puguin intentar tornar a agredir sexualment.

TV3 apunta en la seva informació que els professionals creuen que la rehabilitació i la reinserció a la societat dels violadors s’assoleix amb èxit quan aquestes persones prenen contacte de manera progressiva amb l’exterior. De totes maneres, recorden que arriba un moment que la condemna s’acaba. Així doncs, apunten que si la reinserció no es fa amb preparació des de la presó, la possibilitat que aquests violadors reincideixin en el seu delicte és molt més gran.

Aquesta notícia arriba enmig d’una investigació molt important que estan fent els Mossos d’Esquadra per trobar el violador (o violadors) d’una menor d’edat de 16 anys a principis del mes de novembre a Igualada. El succés ha commogut molt la societat catalana, ja que aquesta noia va aparèixer a primera hora del matí nua en un descampat amb importants ferides que van fer pensar a uns transportistes que la menor estava morta. Afortunadament, els serveis d’emergències van poder confirmar que la noia estava viva, i va ser traslladada a l’hospital.

La menor presentava ferides que indicaven que havia estat violada aquella mateixa nit, però de moment encara no ha transcendit si els Mossos busquen una persona o més d’una. Tot i indica que hauria estat una violació múltiple, però aquesta informació mai no ha estat confirmada de manera oficial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa