Viladecans, sota la lupa per positius de coronavirus en un centre sociosanitari

El Centre Social i Sanitari Frederica Montseny de Viladecans està sota la lupa del Departament de Salut després que s’hagin registrat diversos casos positius de coronavirus, ha confirmat la consellera de Salut, Alba Vergés. Segons fonts fonts del Consorci de Salut i Social de Catalunya citades per l’agència ACN, han indicat que es tracta de dos avis que són usuaris del centre de dia que hi ha a la instal·lació.

Com a mesura preventiva s’han aïllat a diversos pacients que havien estat en contacte amb els infectats i s’han restringit les visites a tot el sociosanitari. Per ara no hi ha cap treballador que hagi presentat simptomatologia. Als dos contagiats els van traslladar a l’Hospital de Viladecans fa dos dies, després que comencessin a trobar-se malament. El centre Frederica Montseny disposa de 180 llits.

La consellera no ha especificat quants casos s’han pogut detectar, però ha dit que “no es pot parlar d’un brot”. Ha dit que s’han pres mesures en aquest centre sociosanitari i es fa seguiment dels casos positius i els seu scontactes per vigilar “d’aprop la possible evolució”, sobretot entre els sanitaris amb qui han estat en contacte i altres pacients.

Vergués ha dit que la millor manera d’aturar el contagi és amb l’aprovació de la proposta de resolució del Govern al govern espanyol per fer el confinament total de Catalunya. Això evitaria continuar pressionant el sistema sanitari català, que es prepara per l’augment de casos, sobretot les UCI. El sistema “està augmentant la seva capacitat a marxes forçades” i nous casos dificultarien aquesta feina. preparant però sempre tindrem una capacitat .

Nou comentari