El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vídeo|‘He estat a tot arreu’, la nova campanya de Xibeca
  • CA

-embed/youtube {“url”:”https://youtu.be/MTfDzzW89IA”,”type”:”video”,”providerNameSlug”:”youtube”,”className”:”wp-embed-aspect-16-9 wp-has-aspect-ratio”} –>

Xibeca presenta He estat a tot arreu, la nova campanya de la cervesa de litre emblemàtica de Damm, a través de la qual pretén rememorar tots els moments viscuts i compartits amb generacions de seguidors al llarg del tots aquests anys. La campanya serveix també per donar a conèixer la nova imatge de Xibeca, la qual posa en valor la seva tradició des de 1931.

A ritme de la tornada He estat a tot arreu de la cançó Espinàs −una adaptació feta pel grup Vàlius del tema I’ve been everywhere de l’australià Geoff Mack−, la peça repassa moments en els quals Xibeca ha estat present en la vida de tots nosaltres: des de vacances a la platja a excursions a la muntanya, passant per festes majors, acampades, concerts i calçotades, sempre amb la companyia d’amics i familiars. Una essència que rau en els orígens de la marca: una cervesa en un format de mida superior −de litre−, ideal per ser compartida.

A més, a “He estat a tot arreu” −una idea original de l’agència Fuego Camina Conmigo− es dona a conèixer també la nova imatge de Xibeca, la qual evoca el disseny de les etiquetes a les seves ampolles anteriors als anys 90, conferint-li així un toc més retro. Una nova imatge que aquests dies ha estat també la protagonista d’una destacada campanya de comunicació en exteriors de les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i a la qual ara s’hi suma el suport televisiu i digital a nivell català amb He estat a tot arreu.

La nova imatge de Xibeca ja es pot trobar al canal alimentació en formats de vidre de litre i 25 cl, així com en packs de 6, 12 i 24 llaunes de 33 cl. En els packs, i en línia amb les iniciatives de Damm en matèria de sostenibilitat, les llaunes de Xibeca s’agrupen mitjançant el sistema d’agrupació de llaunes LatCub®, que permet agrupar-les amb un embalatge de cartó 100% biodegradable, procedent de boscos gestionats de manera responsable. El cartró embolica també els packs de 12 i 24 llaunes, després que Damm eliminés els plàstics decorats que les embolicaven, aconseguint d’aquesta manera un embalatge més ecosostenible.

L’origen del nom de Xibeca

La paraula Xibeca —nom d’origen preromà, sinònim d’òliba— es va fer molt famosa arran de l’obra de teatre de l’escriptor Josep Pous i Pagès, estrenada a Barcelona l’any 1917 sobre el bandoler Rocabruna, i en la qual apareixia una bruixa de nom Xibeca amb una característica ombra allargada.

Hi ha qui diu que, anys després, la peculiar ombra de la bruixa Xibeca va servir d’inspiració a l’hora de buscar un nom per les ampolles de litre de Damm. No obstant, una altra història popular diu que podria haver similitud de mida entre aquestes ampolles i una òliba, la qual cosa va donar nom a aquesta original cervesa.

Nota de tast

Color ambarí clar brillant i de reflexos daurats. Escuma persistent i pàl·lida amb una elegant corona. Olor de l’essència del llevat. Nas subtil i complex pel llúpol. Saborosa i delicada. Molt refrescant i suau. El seu pas per boca es caracteritza pel record dels cereals, lleugerament torrats. Es recomana consumir-la entre 5 º i 7º C.

Més informació a damm.com/ca/cerveses/xibeca

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a març 27, 2021 | 10:11
    Català març 27, 2021 | 10:11
    A mitjans anys 50, a la població on visc, "LES XIBEQUES" eren la parella de la guàrdia civil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa