El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vídeo|Així et roben mentre poses gasolina
  • CA

Aquest robatori ha sigut aquest dimecres mateix, al matí, en una gasolinera de l’entrada sud de Girona. I els lladres han quedat gravats amb claredat per les càmeres de seguretat. Ells i la matrícula del cotxe que portaven, tot i que és possible que el vehicle sigui robat, cosa que comprovarà la policia. El cas és que el fet ha fet saltar l’alarma entre els responsables de gasolineres catalanes: quan es detecta una banda que actua així s’avisen els uns als altres perquè tothom tingui els ulls ben oberts.

En el vídeo de la càmera de seguretat es veu perfectament com una conductora que posa gasolina al seu cotxe és víctima dels ocupants del vehicle que, suposadament, està omplint el dipòsit al sortidor del costat. En realitat, el resultarà ser el copilot del cotxe de la dreta el que fa és demanar-li algun tipus d’informació a la víctima per obligar-la a girar-se uns segons per parlar amb ell i donar-li indicacions. Mentrestant, un altre home apareix per l’altra banda del cotxe i, amb moviments ràpids i gairebé felins, s’ajup i s’acosta fins a la porta del copilot el cotxe de la dona, que posa gasolina des de l’altre lateral del vehicle i que, a més, està sent distreta pel seu còmplice.

En un tres i no res, el lladregot arriba fins a la porta del copilot, l’obre, n’agafa una bossa de mà que és al seient del copilot, s’aixeca i camina cap al cotxe on l’espera el seu company. En aquell moment, s’ha acabat la breu conversa de la víctima amb l’altre lladre i la dona s’ha tornat a girar cap al seu vehicle, però el robatori ja s’ha consumat i només veu un home del qual no en sap res i que camina cap al cotxe del costat, llavors ja tranquil·lament. Ella no sospita res. Ell puja al cotxe on hi ha el seu còmplice, es posa al volant i tots dos marxen de la gasolinera.

Tot ha passat en pocs segons, i queden també pocs segons perquè la víctima, quan busqui la bossa per anar a pagar, descobreixi que li han robat. Aleshores serà quan els responsables de la gasolinera revisaran la càmera de seguretat i descobriran el que ha passat. Massa tard.

En aquest punt entraran en joc els Mossos d’Esquadra, que comprovaran totes les dades disponibles i miraran si els fets corresponen al modus operandi d’alguna banda ja detectada els últims dies a la zona. Aquests grups de lladres solen ser itinerants i estan poc temps a la mateixa àrea per no ser localitzats, però de tota manera la policia n’enxampa bastants i els deté quan té elements per inculpar-los, com ara aquestes imatges.

D’altra banda, també es recomana als usuaris de les gasolineres que vigilin els moviments del seu voltant i no deixin les portes del vehicle obertes mentre omplen el dipòsit o, almenys, que no deixin objectes que puguin ser considerats de valor a l’abast dels eventuals lladres, per estalviar-se el disgust i el trasbals que comporta que et robin la bossa de mà amb el que s’hi sol portar: documentació, targetes de crèdit i claus de casa, com a mínim.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En el coche de los delincuentes van tres parasitos sociales…… a agost 12, 2021 | 18:00
    En el coche de los delincuentes van tres parasitos sociales…… agost 12, 2021 | 18:00
    Ya te digo yo quien son: Gonzalo Facha Segurata, Luisnomelavo y el StrangeSupremacistaChanpionlic. ¡Que puto asco de gente!
  2. Icona del comentari de: Inpunitat total pels delinquents, els de veritat vui dir. a agost 12, 2021 | 18:02
    Inpunitat total pels delinquents, els de veritat vui dir. agost 12, 2021 | 18:02
    No passa res, els mossos estan ocupats buscant manifestants Catalans, que son el autentic perill per la societat, els lladre, violadors, assesins, es un mal menor, no tenen recursos.
  3. Icona del comentari de: miquel puigpelat a agost 12, 2021 | 20:04
    miquel puigpelat agost 12, 2021 | 20:04
    A que no passa res?. A que els agafen i abans de que la policia faci l'atestat ja són al carrer?. La justícia d'aquest país funciona com un rellotge. Rellotge de sorra que ningú gira, és clar!!!!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa