El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un sindicat d’habitatge estrena la presidència d’Aragonès ocupant ERC contra un desnonament
  • CA

El Sindicat d’Habitatge del Raval ha ocupat aquest dimarts la seu d’Esquerra Republicana al carrer Calàbria de Barcelona per protestar contra un desnonament a tres joves que des d’aquest matí s’està duent a terme al barri del Poble-sec. Els manifestants han entrat al vestíbul de la seu del partit republicà. “Hem ocupat la seu i no marxarem fins que retirin la BRIMO i aturin aquesta barbàrie; parlen de sobirania i desobediència i actuen com a braç executor del Tribunal Constitucional per defensar el lucre d’un fons voltor contra la gent”, han manifestat des del sindicat. No obstant, l’ocupació per part d’una trentena d’activistes ha acabat a les 11 hores del matí, quan han abandonat l’edifici. L’ocupació s’ha acabat una estona després que arribessin uns 200 manifestants a la seu d’ERC que venien del desnonament.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha manifestat l’endemà que Pere Aragonès prengués possessió com a president de la Generalitat, que el Govern treballi per resoldre la crisi de l’habitatge. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha demanat que la BRIMO deixi d’anar als desnonaments i que es tiri endavant una “alternativa”. També ha considerat que la Generalitat hauria de crear un dispositiu de “mediació” per tal que els Mossos d’Esquadra no hagin d’acabar complint un mandat que l’alcaldessa ha reconegut que és judicial i no polític.

Els ajuntaments estem molt sols fent front a aquesta emergència“, ha lamentat l’alcaldessa de Barcelona. Colau també ha criticat que “allò que no es resol per la Generalitat o l’Estat arriba a serveis socials. “Les administracions hem de col·laborar per evitar aquestes situacions dramàtiques”.

Per altra banda, el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha dit que el seu Departament no tenia constància que hi hagués gent vulnerable vivint al pis del Poble-sec. En declaracions a la mateixa emissora, Sàmper ha assumit la responsabilitat de l’actuació i ha assegurat que s’ha enviat els antiavalots perquè hi havia molta gent concentrada que impedia l’arribada de la comitiva judicial. Això sí, ha instat les administracions a actuar abans i trobar una solució per a les famílies més vulnerables.

Arran ha comunicat que seguirà “lluitant als carrers fins acabar amb aquest sistema que ens condemna a la misèria”. Han enviat un missatge al president de la Generalitat, Pere Aragonès, dient que “això no acabarà així”, i han instat al cap de Govern a “deixar de mentir parlant de transformació social quan envia antiavalots a desnonaments”. “Ell sempre ha estat amb els interessos del capital”, afegeixen. El president ha negat aquest dimarts que la decisió d’enviar la Brimo l’hagi pres el Departament d’Interior, sinó que hauria estat una decisió del jutge.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Titular incorrecte. Hauri de ser: a maig 25, 2021 | 09:19
    Titular incorrecte. Hauri de ser: maig 25, 2021 | 09:19
    Aragonès estrena una presidència claudicant i traïdora, desnonant a garrotades.
    • Icona del comentari de: Tu de què ets titular, tros de quòniam ? a maig 25, 2021 | 12:32
      Tu de què ets titular, tros de quòniam ? maig 25, 2021 | 12:32
      Ets un vulgar populista, ço és, que creu en solucions "fàcils", per a problemes pregons i grans. És molt infantil creure's que tot es pot arreglar premen un botó o fent una comanda a Amazon... Sou l'analfabetisme del segle XXI, molta informació, però, no la podeu processar ni capir, per això preferiu missatges i us fan trempar tipus Trump.
  2. Icona del comentari de: Jaumo a maig 25, 2021 | 09:57
    Jaumo maig 25, 2021 | 09:57
    Arran i la Cup son bastant cobarts. Perque no ocupen el palau o la ciutat de la justicia? Centre neuralgic de les ordres. I obvi, el pressing al govern i a l estat es lícit. Pero ocupar seus i culpavilitzar mossos es no anar on s ha d anar. Pero clar, podrien anar a presó....
    21
    Icona de dislike al comentari de: Jaumo a maig 25, 2021 | 09:57 17
    Respon
  3. Icona del comentari de: Horaci a maig 25, 2021 | 11:15
    Horaci maig 25, 2021 | 11:15
    Es allò que se'n diu fotre's un tret als peus. Ja es veia a venir que els cupaires es dedicarien a fer gracietes com aquesta. Només saben fer xarlotades !
    46
    Icona de dislike al comentari de: Horaci a maig 25, 2021 | 11:15 37
    Respon
  4. Icona del comentari de: Colau, no som tant tontes com et penses, idiota. a maig 25, 2021 | 12:00
    Colau, no som tant tontes com et penses, idiota. maig 25, 2021 | 12:00
    Mandat Judicial i no politic?, COLAU, ens prens per idiotes, quant la idiota ets tu, la part judicial, depent de la part politica, de les lleis, que els jutjes han de complir,
  5. Icona del comentari de: Xavier a maig 25, 2021 | 16:26
    Xavier maig 25, 2021 | 16:26
    Que diu ara, que eren ocupes?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa