El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VÍDEO | Una dona gran recolzada en una crossa i un arbre balla sardanes sola
  • CA

Una dona gran de Reus amb una crossa va ballar sardanes sola recolzada en un arbre aquest diumenge en un aplec que es va celebrar a la capital del Baix Camp. La imatge va sorprendre alguns dels assistents al 55è Aplec de Sardanes d’aquesta comarca, que d’ençà que va començar la pandèmia de la Covid-19 s’ha hagut de celebrar amb mesures de seguretat sanitària que han impedit que s’hi pugui ballar.

Un usuari de Twitter ha compartit un vídeo en què es veu la dona gran, recolzada amb la mà dreta en un arbre i amb una crossa a l’esquerra, ballant mentre s’escolta el so d’una cobla als voltants del Santuari de Misericòrdia, que és on es va celebrar aquest tradicional aplec que reuneix des de fa 55 anys els amants de la dansa. Segons la persona que ha publicat el vídeo, responsables de Reus Cultura van oferir-li a la dona una cadira per seure a l’ombra, però ella va refusar la proposta perquè volia continuar ballant.

La pandèmia ha tingut un impacte també en els aplecs de sardanes, on el contacte físic és imprescindible per ballar en rotllana. En el cas d’aquest de Reus, organitzat per la colla sardanista Rosa de Reus, la ballada de sardanes s’ha hagut de convertir en concert amb el públic assistent assegut en cadires i adequadament separat per una distància de seguretat. Tot i així, segons les imatges que publica la premsa local, alguns grups petits no s’han estat de ballar agafats i amb les mascaretes posades.

La dinàmica de l’aplec de Reus en l’era Covid-19 també ha vist néixer iniciatives virtuals, doncs paral·lelament al concert els organitzadors també han posat en marxa un concurs virtual de colles improvisades, un concurs fotogràfic i una exposició virtual. Reus celebra aquests dies les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia, que les autoritats locals van dissenyar amb la idea de “no estar pendents del Procicat”, segons va dir a la premsa el regidor de Cultura de la ciutat, Daniel Recasens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa