Diferents associacions de víctimes provinents de diversos països han protestat a Roma per reclamar justícia i tolerància 0 davant els capellans pedòfils, de forma paral·lela a la cimera sobre pederàstia que conclourà aquest diumenge amb un esperat discurs del papa. Els manifestants s’han reunit sota el lema ‘Marxa zero per la tolerància’ i han recorregut diversos carrers de Roma des de la Piazza del Popolo de la capital italiana fins al Castel Sant’Angelo. Portaven pancartes amb diferents escrits com “Massa capellans pedòfils” o “El miracle: creure el Vaticà”.

 

Peter Isely, portaveu americà de l’organització ECA (Ending Clergy Abuse), una de les organitzacions més actives, ha deixat clar que ja no basten els eslògans: “Exigim que qualsevol sacerdot, monjo o germà que abusi sexualment d’un menor sigui expulsat del clergat i tot seguit posat en mans de les autoritats perquè la justícia ordinària ho jutgi i acabi a la presó”, ha manifestat davant periodistes.

 

Des de dijous passat 190 participants, entre presidents de totes les Conferències Episcopals del món, religiosos i altres experts han debatut al Vaticà sobre com afrontar i resoldre el problema dels abusos sexuals a l’Església Catòlica. Les diferents ponències han girat entorn de l’assumpció de responsabilitats, la rendició de comptes i la transparència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa