Vergés veu el “risc de poder tenir un rebrot” properament

Es compromet a prendre les "millors decisions possibles" en el Procicat de demà

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha advertit aquest dimecres que la pandèmia a Catalunya es troba en unes setmanes crucials: “Portem dies en estancament, això vol dir que la baixada que veiem és molt petita i, per tant, ens augmenta el risc de poder tenir un rebrot en les properes setmanes”. El Procicat es reunirà demà dijous per definir quines seran les mesures a partir de dilluns.

Davant d’aquesta nova cita per determinar si es pot aixecar alguna mesura, Vergés ha insistit que “estem en unes setmanes complicades”. Ara bé, ha reconegut que “estem en un camí que ens pot portar a canviar l’escenari, a mesura que augmenta la vacunació i anem deixant l’hivern al darrere”. La consellera ha insistit que són dies “clau” per mantenir l’epidèmia i “no estem en una situació de poder plantejar una desescalada o una obertura com ens podria agradar a molts”. Tot i així, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, havia dit ahir que personalment apostava per “donar aire” als sectors més afectats. També la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va manifestar-se amb la mateixa voluntat.

Vergés ha subratllat que ara toca “contenir” perquè les UCI encara “estan molt plenes” i “la tensió al sistema sanitari és evident”. Ha insistit en continuar aplicant les mesures de protecció personal en la vida diària: evitar contactes socials, higiene de mans i mascareta quan se surt de l’àmbit de convivència bàsic.

Conscient que hi ha molta gent que “està esperant” per obtenir “aire”, Vergés ha dit que “és important mantenir la contenció” perquè “la realitat és la que és: estem en setmanes delicades”. Vergés s’ha compromès a intentar prendre “les millors decisions possibles tenint en compte totes les variables”.

D’altra banda, la consellera ha manifestat que l’estancament de la corba no es pot associar al 14-F perquè aquest estancament no té una única causa. “No podem atribuir l’estancament d’ara al 14-F ni a cap causa única i concreta”, ha subratllat.

Comentaris

  Albert 24/02/2021 3:02 pm
  Son independentista, però aquests de ERC no em representen. Son uns inutils, no en fan una de bona. La última vacunar als presos abans que a la gent normal. Serà perque la meitat d'ells estan a la presó?
  Roger 24/02/2021 2:55 pm
  a tal Roger , no me alegraría tanto, pregúntale a tu madre , aquello el butaneroooo !!
  Roger 24/02/2021 1:09 pm
  Cataluña está en la ruina, y yo que me alegro. Disfruten lo votado haahahahaha
  Tomppa 24/02/2021 12:45 pm
  Millor decisio a l'ERC ... mantenir bars i restaurants obertes, i a dir que no es pot anar a la natura :D Son uns genis ... pero ja, que es opt esperar de la gent que vol la independencia amb la permissio d'amo maltractadora.

Nou comentari