Vergés insinua que per culpa de l’Estat a Catalunya no es pot vacunar més ràpid

La consellera de Salut critica que el govern espanyol presenti recurs al toc de queda de Castella i Lleó

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha insinuat aquest dilluns que per culpa de l’Estat a Catalunya no es pot vacunar més ràpid. En la roda de premsa setmana sobre la situació de la pandèmia, Vergés ha demanat al govern espanyol “que assumeixi la seva responsabilitat d’interlocució europea per posar el màxim de vacunes possibles a disposició” per poder “desplegar el programa de vacunació”. Vergés ha explicat que aquesta setmana s’ha produït una incidència i no han arribat ni la meitat de les vacunes que s’esperaven de Pzifer/BioNTech: de les 60.000 n’han arribat 28.400, ha especifict. La incidència és per una setmana i en principi dilluns que ve tornaran a arribar les que toquen.

Vergés ha recordat que l’estratègia de vacunació és “europea” i que ha estat a aquest nivell que s’han fet els compromisos de compra, per això ha indicat que cal que el govern espanyol assumeixi la seva “responsabilitat” perquè és qui pot “moure els fils” per assegurar que arriben les vacunes necessàries.

Malgrat aquesta incidència, la consellera ha dit que es podrà seguir amb el programa de vacunació que ja està establert, però li provoca “un toc a la planificació”. “Estem seguint totes les previsions de l’inici, ja tenim administrades 145.000 dosis al nostre país amb aquesta primera etapa, no en podem posar més perquè no en tenim més, n’estem esperant més”, ha remarcat Vergés.

La consellera de Salut ha recordat que de les vacunes que arriben se n’han de reservar “una bona part” perquè la setmana següent s’han subministrar les segones dosis a les persones que s’han vacunat abans”. És per això que Vergés ha demanat que el retard d’aquest dilluns “no es repetixi perquè hauríem gastat la reserva que tenim feta perquè volum complir el compromís de la segona dosi”. “No passa res perquè tenim 21 dies després de la primera dosi,p erò sempre és millor complir amb la planificació que tenim”, ha afegit.

Comentaris

  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 18/01/2021 7:47 pm
  Que RARO Era que ningu del Govern Català culpara a MADRID a el Govern Espanyol , del que fan malament els POR Cierto al Govern Espanyol a MADRID li dona Suport E.R.C.
  No da para más semejante personaje 18/01/2021 6:08 pm
  Esta tía no tiene otra salida que la de echar la culpa al gobierno, pero si no se le entiende ni lo que dice, vaya tropa tenemos en el gobern dan asco y encima mentirosos.
  Luisnomeacuerdo 18/01/2021 6:05 pm
  Como no puede se de otra manera los lazinazis siempre culparán de su ineficacia y estupidez a otros, entra dentro del manual del buen fascista independentista, pero estos son tan malos que dan risa, solo hay que verlos, son más tiernos que winii de pooh.
  Temps d'esquerres incultes 18/01/2021 3:20 pm
  RAMON, encara mires el oraculo Junqueras del Grasset Arriba Erc?
   Ramon 18/01/2021 6:33 pm
   No, no, i ara!, va ser per casualitat. Veia el biopic de la Gertrude Bell (rotlle patater: molt millor els documentals), i sense solució de continuïtat, pam, m'hi va aparèixer aquell Parte del Tripartit i vaig fixar-me en el detall que he dit. Perquè TV3 sigui "plural", ha d'haver-hi algun desacord dins el tripartit.
  Erc, matar psoecialisticament 18/01/2021 3:18 pm
  La culpa es teva, nefasta Sanchista del psoe.erc. 18.000 morts, moltes gracies, criminal
  Gonzalo 18/01/2021 3:08 pm
  Día 1 de enero. Vacunas puestas en cataluña : 2. Desde el inicio de la vacunación, inyecciones puestas en cataluña los domigos: 0. También es culpa de Madrid????
  Ramon 18/01/2021 1:57 pm
  Ara com que els sociates els havien volgut canviar llur rol dins el tripartit, com que el pla sociata era que tornessin a fer de palanganers, ara ERC i els sms del Grasset ja els critiquen coses.

Nou comentari