Vergés demana a l’Estat que elimini el topall de 55 anys per a AstraZeneca

La consellera de Salut vol aplicar l'estratègia de vacunació del Regne Unit

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha recuperat aquest dijous la demanda per al Ministeri de Sanitat perquè s’elimini el topall de 55 anys per a la vacuna d’AstraZeneca. Vergés ha declarat que un cop conegut el veredicte de l’EMA sobre el vaccí, que considera segur i eficaç, caldria poder-lo administrar a les persones de més de 80 anys per després “anar baixant”. La consellera de Salut ha dit que aquesta és l’estratègia del Regne Unit i ha remarcat que funciona bé. Divendres i dissabte hi haurà reunions de la Ponència de Vacunes i de la Comissió de Salut Pública per decidir per quins grups es comença, si cal restringir algun perfil i si s’amplia el límit d’edat dels 55 anys. Salut havia demanat l’eliminació d’aquest topall la setmana abans que es produís el parèntesi originat pels problemes que han sorgit amb casos poc comuns de trombosi. El govern espanyol ha acordat amb les comunitats autònomes reprendre la vacunació amb aquest vaccí a partir de dimecres de la setmana que ve.

Comentaris

    Volem saber la veritat 19/03/2021 10:11 am
    Tenen tanta insistència a posar la vacuna d'Astra Zeneca als majors de 80 anys per amagar que estan desviant les vacunes de Pfizer i Moderna a altres col·lectius. Des de que van començar a vacunar els majors de 80 anys que no estan a residències (ja havien acabat amb els de residents) han rebut més de 400 mil dosis de Pfizer i Moderna i no han vacunat ni un 25% dels 406 mil majors de 80 anys que no estan a residències.
    Ups! 18/03/2021 9:59 pm
    Quan a l'inici de la campanya de vacunació, amb Pfizer i Moderna, se la varen posar alguns polítics, sense esperar el seu torn, va crear alhora molta confiança. Ara crec que els polítics s'haurien de vacunar amb l'AstraZeneca per donar exemple de que és segura. Perquè això de voler donar aquesta vacuna als octogenaris fa pensar malament.

Nou comentari