Vergés defensa el toc de queda: “No pensem aixecar-lo”

La consellera de Salut critica el govern espanyol: "Sempre es desperten per vacances"

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha criticat que el govern espanyol plantegi a última hora canvis que podrien afectar el toc de queda per Setmana Santa i ha defensat mantenir el que hi ha establert a Catalunya les 22 hores: “No pensem aixecar-lo”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Vergés ha confirmat que va rebre ahir al vespre una trucada de la ministre de Sanitat, Carolina Darias. “Em consta que estan preocupats per les dades i ens ho han fet arribar, nosaltres estem en un clar estancament i això no ens permet continuar avançant”, ha explicat Vergés. La consellera ha criticat que el govern espanyol vagi tard amb aquesta proposta. “Sempre es desperten per vacances, per Nadal i Setmana Santa, i volen que coordinem algunes coses i crec que les coses no haurien d’anar per aquí”, ha criticat la consellera de Salut.

Vergés tancava així la porta a fer canvis per Setmana Santa en el toc de queda: “No ens ho plantegem”. La consellera ha insistit en què el toc de queda és una mesura que “ens ha funcionat per reduir l’activitat social més lúdica i evitable, que no té a veure amb obligacions laborals”. La consellera vol esperar a veure què és el que planteja l’Estat. “Si representa avançar tancaments ens han d’explicar què és el que volen, per controlar què i per quins dies”, ha afegit la consellera. Vergés ha considerat que “per controlar el més important és que la ciutadania entengui que no ens hem de posar en risc”.

La consellera també ha parlat del pla de vacunació que es va presentar ahir i ha recordat que el pla es desplega sempre en funció de l’arribada de vacunes. Aquesta arribada està prevista segons els compromisos de la Unió Europea i l’estat espanyol, que impliquen poder arribar a finals de juny havent vacunat el 30% de la població i a finals d’estiu (setembre) el 70%. De moment, els compromisos que es compleixen de manera fiable són els de Pfizer. Les altres dues vacunes, Moderna i AstraZeneca, són les que donen problemes a l’hora de planificar perquè la producció i distribució no està sent com la de Pfizer.

Vergés ha volgut remarcar que el pla de vacunació és la planificació d’indrets i persones per poder fer una vacunació des d’una petita escala a gran escala i que això es posarà en marxa en funció de l’arribada de vacunes. Això està en mans de la UE i l’estat espanyol. La Generalitat, ha remarcat la consellera, el que pot fer és pressionar el govern espanyol perquè faci el que s’hagi de fer perquè la Comissió Europea compleixi amb els seus compromisos respecte a la vacunació.

Comentaris

    Ramon 24/03/2021 3:59 pm
    ERC es regeix per la meritocràcia. Però l'apliquen a l'inrevés, això sí. Quant més ineptes, quant més rucs, més amunt.
    Bit 24/03/2021 10:16 am
    Un judici nuremberg a tota l’organització criminal que ha organitzat la falsa pandèmia.

Nou comentari