Vergés aplaudeix l’aval de l’EMA a Janssen: “La gent pot estar doblement segura”

La consellera diu que es buscarà "l'equilibri" davant l'estabilització de contagis però evitar avançar les noves mesures

La consellera de Salut, Alba Vergés, aplaudeix que l’Agència Europea del Medicament (EMA) hagi mantingut l’aval a la vacuna Janssen després d’investigar la possible relació amb vuit casos de trombosi entre més de set milions de vacunats als Estats Units. Les vacunes, diu Vergés són “segures” i afirma que “els beneficis de vacunar-se són superior als riscos”. Vergés també dona crèdit als sistemes de farmacovigilància de l’EMA i creu que ara la població pot estar “doblement segura” amb el vaccí Janssen “perquè tot es mira i es remira”. En aquest sentit, l’EMA assegura que el risc de patir aquests casos és “molt baix” i continua recomanant-ne l’ús. Durant una compareixença al Moisés Broggi de Sant Joan Despí, Vergés també ha parlat, tot i que poc, de les noves restriccions que haurien d’entrar en vigor a partir de dilluns 26 d’abril, quan acabi el confinament comarcal actual. Vergés ha evitat avançar si s’aixecaria o es prolongaria i diu que, com “sempre” s’ha fet, s’intentarà buscar “l’equilibri” entre la resposta a l’emergència sanitària i les conseqüències socials, econòmiques i emocionals que provoca la pandèmia en la població. La consellera demana no especular sobre quines seran aquestes noves restriccions i ha avançat que possiblement dijous ja es donarien a conèixer, després de la reunió prevista al Procicat per analitzar les dades epidemiològiques. “Veiem una estabilització dels casos”, afirma.

Comentaris

  Avi de més de 70 21/04/2021 11:34 am
  És curiosa la pressa per vaccinar amb Jansen quan als USA aquest vaccí segueix aturat -de moment, per un feix (traducció literal de la informació americana) de (nous) casos d'efectes adversos. No canvia res en quant al fet que en pocs dies la vacuna es tornarà a dispensar, això si, amb unes recomanacions per als metges que puguin trobar-se amb nous casos (rars) de trombosi, en quant al tractament més eficaç. La curiositat ve del fet que la EMA va demorar de manera significativa les autoritzacions a Pfizer/Biontech i Moderna, quan ja s'havien autoritzat als USA i al Regne Unit. Sense cap explicació prou raonada (l'EMA tenia des del principi la mateixa informació que els americans i els britànics). Es veu que ara, al contrari que aleshores, el que pensin els que primer van parar la distirbució no es valora a la UE. A Europa sembla no haver criteri, però a Catalunya encara n'hi ha menys.
  ciutadà 21/04/2021 8:49 am
  Ja fa uns dies, se m'infectà uin queixal i em donà ana mica de febre. Em vaig guardar prou i molt d'anar al metge; si arribo a fer-ho ja era de cap a l'hospital. M'ho vaig haver de passar amb automedicacií. I va funcjonar.
  Verges, el gust de matar innocents, FORA JA!!! 21/04/2021 7:17 am
  Em van vacunar, i ningu va mirar si tenia febre. ERC.VERGES terrorisme covid
  ciutadà 20/04/2021 7:44 pm
  Doncs bé. Aquesta picabaralla repugnant només obeeix a interessos comercials. Jo m'he vacunat, amb quina vacuna?. No ho sé ni m'importa.

Nou comentari