El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vergés anuncia que arribaran 900.000 dosis durant el primer trimestre del 2021
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que durant el primer trimestre del 2021 arribaran a Catalunya 900.000 dosis per vacunar la població més vulnerable. Tenint en compte que les vacunes requereixen la injecció de dues dosis, es podria vacunar un total de 450.000 persones. En una entrevista El Matí de Catalunya Radio, Vergés ha dit que el Govern ha calculat que amb aquesta xifra n’hi haurà prou per vacunar els avis de les residències, el personal que hi treballa, tot el personal sanitari i les persones més grans de 80 anys. La consellera ha dit que les primeres vacunes que arribaran són les de Pfizer-BioNTech, que ja estan confirmades, i que en principi també podran arribar al gener les de Moderna i Oxford-AstroZeneca. 

Vergés també s’ha referit a la notícia publicada a El Món que explica que Salut no està treballant conjuntament amb el sector farmacèutic en l’elaboració d’un protocol per fer tests ràpids a les farmàcies. Preguntada per aquesta qüestió, la consellera ha dit que cal treballar amb els farmacèutics i ha assegurat que “així s’està fent”. Tot i això, ha reconegut que aquest procés “no serà ràpid” perquè presenta ·”dificultats”. Segons ha explicat, aquest sistema no està autoritzat i cal “trobar la manera” perquè les farmècies “puguin col·laborar en aquest sentit”. 

D’altra banda, Vergés ha mostrat la seva voluntat de repetir al capdavant del Departament de Salut si ERC forma part del proper govern. La consellera ha dit que el partit té “una agenda de transformació per convertir el sistema de salut en un pilar bàsic d’un estat potent”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa