Vergés, en alerta pels brots a Lleida: “No és cap broma”

La Covid-19 apreta l'accelerador a les terres de Ponent i el sistema sanitari es prepara per un creixement de casos

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha advertit aquest divendres des de Lleida que “de brots en tindrem molts i en molts indrets” mentre no es trobi la vacuna contra la Covid-19, intentant així enviar un missatge de relativa calma davant les notícies que indiquen un augment preocupant de la incidència del virus a Ponent. L’Hospital Arnau de Vilanova ha hagut d’instal·lar de forma preventiva un hospital de campanya avui mateix i el físic de la URV Àlex Arenas ha demanat un confinament perimetral a les zones afectades.

Vergés, però, no ha avançat cap mesura de confinament al nivell de la que es va fer amb Igualada durant la primera onada. “Ens preocupa tenir vuit, deu o 16 brots? No especialment… quan els brots poden agafar un gran volum, que ja comencen a tenir casos més enllà de residències i empreses d’àmbit controlat, és quan podem dir de fer mesures diferents perquè hi pot haver una transmissió comunitària”.

La consellera ha explicat que un brot poden ser tres casos connectats i que “40 brots de famílies de tres membres identificats” no li preocupen “en absolut”. En canvi, tres casos dispersos dels quals no hi ha lligam epidemiològic i no se sàpiga on s’han transmès, “és aquí on podem dir que el virus està corrent de manera diferent”, ha dit Vergés.

La consellera ha insistit que “no ens preocupa un gran volum”, sinó la identificació dels casos, tenint present que “no és cap broma” i que “ens hem de preparar molt bé”, per això s’han pres mesures a nivell assistencial. De totes formes Vergés ha indicat que el missatge fonamental per aturar el virus és mantenir la higiene i les distàncies de seguretat, protegint sobretot les persones vulnerables.

“No ens podem relaxar, encara que estem en un nivell de celeritat del virus inferior, però ens hem de posar en alerta”, ha admès Vergés. La consellera ha descartat que s’hagi avançat la segona onada, però que s’espera que arribi a l’octubre. Malgrat tot, Vergés també ha dit que l’onada podria arribar “perfectament a finals d’agost o setembre”.

Nou comentari