La velocitat de propagació de la Covid-19 es manté en augment

La incidència continua estable i baixant

La pandèmia de la Covid-19 entra aquesta setmana a Catalunya en un període decisiu pel que fa a definir quina serà la seva tendència a partir d’ara amb una velocitat de propagació que va en augment. La cinquena onada ha acabat i els indicadors han arribat al punt més baix possible. Ara s’ha de veure quin serà el comportament del virus. De moment la velocitat de propagació es manté pujant i aquest diumenge, segons les dades del Departament de Salut, se situa en 1,08, dues centèsimes més que ahir.

La incidència acumulada a 14 dies, però, continua a la baixa i ha passat de 65,05 a 63,98 casos per cada 100.000 habitants. El risc de rebrot es manté estable i presenta el mateix valor que el dia anterior: 66 punts. La positivitat continua baixant i se situa en un 2%. En canvi la pressió hospitalària ha pujat, amb cinc persones més ingressades en planta a causa de la Covid-19, en total 397. Pel que fa a les unitats de cures intensives hi ha tres persones menys en llits de crítics, en total 127. Els nous casos confirmats per proves PCR o TA són 279 segons el Departament de Salut. Pel que fa als morts, Salut no en notifica cap de nou.

Les dades epidemiològiques són bones però la incògnita sobre la tendència de l’epidèmia complica les negociacions per a la reobertura de l’oci nocturn. El Govern s’ha volgut mantenir estricte impedint que aquesta activitat econòmica es pugui portar a terme. L’endarreriment de l’estat espanyol en aplicar el passaport covid i les reticències a Catalunya compliquen encara més les possibilitats que el sector es pugui recuperar. Precisament aquest dilluns hi ha prevista una reunió entre Salut i representants de l’oci nocturn, segons ha pogut saber EL MÓN.

El sector vol pressionar perquè un cop s’apliqui el certificat covid no hi hagi obligació de dur mascareta dins dels locals. Una demanda que xoca amb l’opinó de la professió mèdica, que creu que cal ser més prudent. La presidenta del comitè d’experts de la Covid-19 del Govern, Magda Campins, va apostar ahir per mantenir la mascareta en interiors.

Comentaris

    Pedro 03/10/2021 11:50 am
    Todo lo que viene de la gene ha perdido la credibilidad.

Nou comentari