El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La velocitat de propagació continua escalant cap a l’1
  • CA

La velocitat de propagació, l’indicador que marca el ritme dels contagis, continua la seva escalada, mantinguda els darrers dies. Segons les dades del Departament de Salut d’aquest dijous, la coneguda com a Rt puja cinc centèsimes i passa de 0,93 a a 0,98, vorejant 1 punt. El risc de rebrot també s’ha vist incrementat respecte a les dades d’ahir i suma tres punts més, fins a 63. La incidència acumulada a 14 dies, malgrat tot, es manté estable i fins i tot baixa: ha passat de 67,35 a 67,06 casos per cada 100.000 habitants.

La pressió hospitalària manté el seu camí de baixada. Pel que fa a pacients amb Covid-19 ingressats en planta a centres hospitalaris catalans hi ha una reducció de 28 persones i de 450 ingressats ahir es passa a 422 pacients avui. A les Unitats de Cures Intensives (UCIs) també es mostra una davallada amb sis persones menys ingressades en llits de crítics. Aquest dijous hi ha 150 persones en UCIs a causa de la Covid-19 a tot Catalunya.

Pel que fa als nous casos de Covid-19 confirmats per proves PCR o test antigènics (TA), les dades mostren que la pandèmia continua registrant una xifra moderada: aquest dijous Salut notifica 694 infeccions, un número que està per sota dels mil que les autoritats sanitàries consideren el màxim per continuar controlant la pandèmia a través de l’atenció primiària i els serveis de rastreig epidemiològic. La postivitat de les proves és de 2,09, lluny del 5% que l’Organització Mundial de Saliut (OMS) marca com a límit.

Les defuncions continuen incrementant-se amb quatre morts més: el balanç total ascendeix ja a 23.899. Pel que fa a la vacunació, continua un estancament de dades: un 74,3% de població amb pauta completa, un 74,3% amb primera dosi i un 63,6% amb segona dosi. Els punts de vacunació poblacions s’han començat a desmantellar tot i que alguns continuaran oberts i altres s’ajusten a una nova estratègia de proximitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guillem.? a setembre 30, 2021 | 11:16
    Guillem.? setembre 30, 2021 | 11:16
    No entenc perquè es relatxen les mesures quan la Rt fa dies que va pujant i està a punt de sobrepassar l´1 que és el punt quan tots corre-m´hi com si ens vingués de nou

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa