La velocitat de propagació continua escalant cap a l’1

Hi ha 150 persones a les UCIs

La velocitat de propagació, l’indicador que marca el ritme dels contagis, continua la seva escalada, mantinguda els darrers dies. Segons les dades del Departament de Salut d’aquest dijous, la coneguda com a Rt puja cinc centèsimes i passa de 0,93 a a 0,98, vorejant 1 punt. El risc de rebrot també s’ha vist incrementat respecte a les dades d’ahir i suma tres punts més, fins a 63. La incidència acumulada a 14 dies, malgrat tot, es manté estable i fins i tot baixa: ha passat de 67,35 a 67,06 casos per cada 100.000 habitants.

La pressió hospitalària manté el seu camí de baixada. Pel que fa a pacients amb Covid-19 ingressats en planta a centres hospitalaris catalans hi ha una reducció de 28 persones i de 450 ingressats ahir es passa a 422 pacients avui. A les Unitats de Cures Intensives (UCIs) també es mostra una davallada amb sis persones menys ingressades en llits de crítics. Aquest dijous hi ha 150 persones en UCIs a causa de la Covid-19 a tot Catalunya.

Pel que fa als nous casos de Covid-19 confirmats per proves PCR o test antigènics (TA), les dades mostren que la pandèmia continua registrant una xifra moderada: aquest dijous Salut notifica 694 infeccions, un número que està per sota dels mil que les autoritats sanitàries consideren el màxim per continuar controlant la pandèmia a través de l’atenció primiària i els serveis de rastreig epidemiològic. La postivitat de les proves és de 2,09, lluny del 5% que l’Organització Mundial de Saliut (OMS) marca com a límit.

Les defuncions continuen incrementant-se amb quatre morts més: el balanç total ascendeix ja a 23.899. Pel que fa a la vacunació, continua un estancament de dades: un 74,3% de població amb pauta completa, un 74,3% amb primera dosi i un 63,6% amb segona dosi. Els punts de vacunació poblacions s’han començat a desmantellar tot i que alguns continuaran oberts i altres s’ajusten a una nova estratègia de proximitat.

Comentaris

    Guillem.😊 30/09/2021 11:16 am
    No entenc perquè es relatxen les mesures quan la Rt fa dies que va pujant i està a punt de sobrepassar l´1 que és el punt quan tots corre-m´hi com si ens vingués de nou

Nou comentari