El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya té identificats cinc casos de la variant Òmicron
  • CA

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha informat que a Catalunya s’han identificat cinc casos de variant Òmicron i tots corresponen a persones que han viatjat a Sud-àfrica. “No hi ha cap cas de transmissió comunitària” entre els identificats. Els casos s’han detectat en el marc dels tests que s’han fet a l’arribada a l’aeroport. La variant Òmicron, que sembla ser més transmissible, està obligant a adaptar els protocols, sobretot entre els viatgers de països del sud d’Àfrica. A tots ells, se’ls fa una prova a l’aeroport i han de seguir quarantena vigilada telefònicament encara que el resultat hagi estat negatiu. Amb tot, la quarantena es pot escurçar de deu a set dies si el resultat és negatiu.

En cas que la prova del cribratge a l’aeroport sigui positiva, a més de l’aïllament, se seqüencia la mostra per determinar si el contagi és per la variant òmicron. Aquest és el cas dels dos viatgers que van donar positiu al test dilluns i dels quals s’ha confirmat el contagi per la variant òmicron. A part dels viatgers, Salut fa cribratge de forma aleatòria un 20% de les PCR i de les persones que tinguin antecedents de viatges, segons va explicar aquest dimecres Cabezas. Els contactes estrets de persones que puguin estar contagiades amb la variant òmicron del coronavirus hauran de fer quarantena encara que estiguin vacunats.

Ara com ara, amb la variant delta dominant, els contactes amb pauta completa no han de seguir quarantena, però sí que es fan una prova i, en cas de ser positiva, s’han d’aïllar perquè passen a ser un cas. Un informe de l’OMS del 7 de desembre indica que la variant predominant a nivell mundial és la Delta. Òmicron s’ha observat en 54 països, però el número és baix, ha explicat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa