Vallespín denuncia “incertesa” per l’aplicació “improvisada” del vot telemàtic a la UB

La candidatura planteja dubtes sobre les garanties del procés i els canvis d'opinió del rector actual, Joan Elias

La candidatura al rectorat de la Universitat de Barcelona que encapçala David Vallespín ha titllat de “desgavell” la implementació del vot electrònic als comicis de la institució. En un comunicat fet públic aquest dimarts a la tarda, l’equip s’ha mostrat molt crític amb l’actual rector, Joan Elias, per una mesura que afirmen que s’ha implementat “improvisant” i que genera “incertesa” sobre les garanties del procés electoral. Una preocupació que han anunciat que traslladaran a la Junta Electoral Permanent per tal de “garantir la salut de la comunitat universitària, afavorir un elevant percentatge de participació a les eleccions i, per descomptat, que aquestes es desenvolupin amb les més elementals garanties tècniques de seguretat i neutralitat”.

El vestíbul principal de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona / UB

El vestíbul principal de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona / UB

El comunicat afirma que la candidatura, que “viu al món real”, hauria aconsellat la implementació “d’altres modalitats de votació, com ara l’electrònica” molt abans, en consonància amb la crisi sanitària actual, i acusa Elias, “qui sap si amb la voluntat d’aconseguir una baixa participació a les eleccions que el pogués afavorir” d’haver dilatat la decisió, descartant-la “fa menys d’un mes” i defensant-la ara, poc abans de l’inici de la campanya electoral. Tot plegat, conclouen, duu a una situació de “plena desinformació de la major part de la cmounicat universitària” ja que, a més de la introducció del vot electrònic, s’han endarrerit els comicis dues setmanes.

La candidatura de Vallespín considera que Elias està “canviant les regles del joc electoral a la meitat de la partida, tard i malament, tot generant una manifesta inseguretat jurídica” i sense prendre mesures per informar degudament tant els votants com els candidats i, pel que fa a la votació electrònica en sí, demana a la Junta Electoral Permanent que vetlli “escrupolosament” pel compliment d’un mínim de condicions per assegurar que no es faci “un dany irreparable a la reputació de la institució”.

Nou comentari