El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La vaga dels treballadors públics té un seguiment del 2,85%
  • CA

La vaga dels treballadors públics d’aquest dimarts per protestar contra “l’abús” de la figura dels interins a les administracions ha tingut un seguiment del 2,85% fins les 12h, segons les dades que ha ofert la Generalitat. Als sindicats que havien convocat la vaga el 28 d’octubre pels mateixos motius -IAC, la CGT, la CNT, CO.BAS i Solidaritat Obrera-, s’ha sumat aquest cop la Intersindical-CSC. L’acte més multitudinari d’aquesta aturada ha sigut la manifestació que ha sortit de la plaça Urquinaona de Barcelona a les 12:30h i que aplega un miler de manifestants que exigien un procés per estabilitzar els interins que no passi per oposicions, que podrien suposar “l’ERO més gran de la història“.

Alguns dels crits que s’han escoltat durant la marxa han estat ‘Cap interina al carrer, les que hi som ens quedem’, ‘Això ja dura massa, volem la nostra plaça’ o ‘Ministra Montero, no volem cap ERO’. La marxa s’ha aturat davant la seu de CCOO per protestar per l’actuació del sindicat, que no ha secundat la vaga, de la mateixa manera que no ho ha fet UGT.

Per altra banda, la Generalitat ha informat que la jornada s’està desenvolupant sense incidents i que 5.392 empleats, un 2,85% de la plantilla, ha fet vaga, segons les dades de les dotze del migdia. La participació ha sigut més alta al Departament d’Acció Exterior (13,86%) i a l’Educació (4,83%). En nombres absoluts, el col·lectiu que més s’ha mobilitzat és d’educació, amb 4.633 vaguistes. Segons la Intersindical-CSC, l’aturada s’ha seguit més a l’educació universitària, sobretot el personal d’administració i serveis. D’altra banda, la vaga s’ha seguit poc a la Sanitat (0,32%), sector que comptava amb uns serveis mínims molt alts.

Els manifestants lamenten que a l’administració la taxa de temporalitat és d’un 30% de mitjana, quan hauria de ser del 8%. En alguns departaments, aquests percentatges s’enfilen fins a més de la meitat i alguns cossos, com les TEEI, no havien tingut mai oposicions. Els mobilitzats denuncien que aquests contractes es troben en frau de llei perquè fa més de tres anys que treballen a l’administració sense haver pogut consolidar el lloc de feina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa