El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sanitat proposa vacunar amb la tercera dosi a les residències
  • CA

Les persones grans de les residències són un dels col·lectius que s’ha vist més afectat per la pandèmia i sembla ser que ara serà el primer col·lectiu en rebre la tercera dosi de la vacuna. La Ponència de Vacunes proposa vacunar amb una tercera dosi els residents de centres geriàtrics a partir del 4 d’octubre, segons ha anunciat aquest dimarts la ministra de Sanitat, Carolina Darias. La proposta serà valorada demà a la Comissió de Salut Pública, i si hi dona el vistiplau, haurà de ser ratificada després pel Consell Interterritorial de Salut, probablement la setmana que ve. També s’estudia que s’administri a persones immunodeprimides.

D’altra banda, Darias ha mostrat “respecte” per la sentència del Tribunal Suprem que avala que Galícia demani el certificat covid per accedir als locals de restauració, però ha subratllat que el text marca un territori i un temps, per la qual cosa no és d’aplicació general. En tot cas ha admès que diverses comunitats s’han interessat per aplicar l’eina. Segons Darias, el que es dedueix de la lectura de la sentència és que serà d’aplicació quan així ho proposi l’autoritat sanitària del lloc en aquells àmbits territorials on hi hagi un nivell alt de transmissió i mentre duri el risc. “Per tant -ha subratllat- s’estableix un àmbit d’aplicació territorial i temporal”.

També ha remarcat que la sala del Tribunal Suprem estableix que és una mesura que “afecta” drets fonamentals i per això en “pondera” l’afecció. Darias ha volgut fer èmfasi en el fet que un altre extrem que queda clar amb la sentència és que “qualsevol mesura que afect drets fonamentals s’ha de sotmetre a la corresponent decisió judicial”. En diferents països de la Unió Europea el passaport de vacunació és una mesura que ja està en marxa, i sembla ser que poc a poc la mesura comença a guanyar terreny a l’estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa