El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut obrirà la setmana que ve les cites per a vacunació infantil

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat aquest dijous que la setmana que ve s’obriran via web les cites per vacunar els nens de 5 a 11 anys a partir del 15 de desembre, tal i com es va aprovar el passat 7 de desembre en el marc de la comissió de salut pública del Ministeri de Sanitat. La vacuna que s’administrarà als nens serà la formulació infantil de Pfizer, amb una quantitat de 0,2 mil·lilitres, que equival a una tercera part de la dosificació per als adults. La vacuna arriba en vials de deu dosis. Catalunya rebrà la setmana que ve 234.000 dosis.

L’estratègia de vacunació fixa que les dues dosis que requereix la pauta s’administrin amb vuit setmanes de separació. Es prioritza els infants de grups de risc i s’obre la citació per tot el grup de 5 a 11 anys “per optimitzar els punts de vacunació”. Cabezas ha explicat que “és millor que estigui obert i la gent es pugui citar”. Aquesta vacunació “només es farà amb cita” i s’aniran enviant SMS als telèfons de les persones de qui es tingui mòbil. Cabezas ha dit que es vacunarà principalment a punts poblacionals (massius) i no a les escoles, on es vacunen només infants a partir d’11 anys, quan ja tenen més autonomia.

Als punts poblacionals els nens podran anar-hi acompanyats de pares o mares i si hi va una altra persona haurà de presentar un full de consentiment informat. Els punts poblacionals de vacunació es complementaran a tot el territori amb la inclusió d’algun CAP gran amb línia pediàtrica o en algun hospital que ja atén habitualment infants. El disseny de l’estratègia estava pendent de l’arribada de vacunes pediàtriques a Espanya i de saber el volum i periodicitat a rebre La vacunació del nou grup es farà mentre hi ha oberta la convocatòria per a majors de 60 anys a qui es recomana posar la dosi de reforç abans de Nadal.

El grup de persones menors de 12 anys és el que ara mateix concentra la incidència més elevada en no estar vacunats. Els experts assenyalen que vacunar els nens és segur tenint en compte dades dels EUA i Canadà, on fa setmanes que s’estan vacunant. Els assajos clínics, però, s’han fet amb poques persones. A Israel el comitè de vacunació va ajornar ahir la decisió sobre com ha de vacunar-se els nens de 5 a 11 anys que han passat la Covid. La decisió s’ha ajornat pels interrogants que hi ha sobre la variant Òmicron. A Israel tota la població s’ha vacunat amb Pfizer. Ahir es va conèixer un estudi que diu que la vacuna de Pfizer és 40 vegades menys efectiva amb la nova variant, però la companyia va sortir amb un comunicat per dir que amb tres dosis pot combatre l’amenaça que la variant identificada a Sud-àfrica representa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa