La vacunació dels menors començarà pels més grans

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat aquest dimarts que la vacunació dels menors de 12 anys serà progressiva i començarà pels més grans. Plaja ho ha dit a la roda de premsa posterior de la reunió del Govern aquest dimarts, on també ha explicat que la policia iniciarà inspeccions aleatòries en properes hores per vigilar que el seu ús és correcte. Sobre la vacunació dels menors de 12, Plaja ha explicat que “es detallarà els propers dies en una roda de premsa de Salut: s’ha de fer molta divulgació sobre la necessitat de vacunar-se”.

La portaveu ha afirmat que a nivell logístic “cal determinar com es farà”, però ha apuntat que “tenim un precedent que ha funcionat que és com s’ha vacunat als infants de 12 anys i ha funcionat, que ha estat demanant cita prèvia”. Plaja ha emplaçat als propers dies per més detalls sobre la vacunació d’aquest altre col·lectiu. La vacunació podria començar el 13 de desembre, aspecte que ha de determinar el ministeri de Sanitat. Salut ha de saber encara el volum de vacuna pediàtrica que arribarà i amb quina periodicitat per poder dissenyar l’estratègia de vacunació del grup.

La vacunació dels infants coincideix ara amb la nova crida per vacunar-se a les persones majors de 60 anys. En aquests moments s’estan administrant les dosis de reforç, que els experts recomanen per abans de les festes de Nadal. Els experts ja han admès que l’eficàcia de les vacunes es perd entre el quatre o sis mesos després d’havers administrat.

El Ministeri de Sanitat ha aprovat aquest dimarts la vacunació de menors de 12 anys. Les comunitats autònomes són les que hauran de decidir si la vacunació es fa en centres escolars o als centres d’assistència primària, segons ha explicat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, des de Brussel·les. La vacunació de menors de 12 anys tampoc és obligatòria, es tracta d’una decisió que depèn de la voluntat dels tutors.

Comentaris

    Narcís Garolera Desembre 08, 2021 | 10:48
    L'endreçarà abans de començar?

Nou comentari