El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una infermera negacionista “vacuna” milers de persones amb aigua
  • CA

Entre març i abril Alemanya va començar a accelerar el ritme de vacunació. A Frísia, una província rural a la costa del mar del Nord, una infermera negacionista pertanyent a la Creu Roja va vacunar amb una solució salina 8.600 residents. Ara, està sent investigada pels seus actes, tot i que la injecció és innòcua i no suposarà cap problema de salut als afectats. Molts dels que van rebre la falsa vacuna eren ciutadans d’avançada edat, per la qual cosa l’infermera els va posar en risc en no vacunar-los contra la Covid.

Va ser el subdirector de policia de Wilhelmshaven-Frísia, Peter Beer, qui va anunciar en roda de premsa que s’investiga aquesta infermera en base a les declaracions dels testimonis, que van provocar en la policia “una sospita raonable de perill”. Els afectats van rebre una trucada de la policia en confirmar les seves sospites instant tots els que s’havien vacunat a tornar a fer-ho, ara sí, amb el vaccí contra la Covid.

Els motius que van portar a la infermera a realitzar aquesta acció no són clars, però segons els investigadors de la policia, la dona compartia a les seves xarxes socials opinions escèptiques sobre les vacunes. La infermera sospitosa dels fets ha negat les acusacions a través del seu advocat, qui ha assegurat que en tot cas es va tractar d’un “fet puntual”. “No és cert que a causa del comportament de nostra client se subministressin en algun moment dosis de la vacuna que només consistissin en clorur de sodi”, ha assegurat l’advocat Christoph Klatt. El que defensa el lletrat és que la infermera va intentar compensar part de la vacuna que es va vessar en el trencament accidental d’un flascó amb restes d’altres vials, i ha subratllat que la seva clienta “no va actuar per motivació política ni va administrar només solució salina a les persones que es volien vacunar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa