Imatge d'arxiu dels Mossos davant dependències policials / Mossos d'Esquadra

Societat

Una discussió al congrés d’un sindicat dels Mossos acaba a comissaria

El sindicat, "perplex" davant la denuncia entre companys

Ja ho diuen que els congressos els carrega el diable. Com a exemple, una baralla entre dos afiliats a un sindicat que ha acabat amb una denúncia de lesions a comissaria. Segons la denúncia, a la qual ha tingut accés El Món, els fets es van produir aquest dijous passades les deu del matí, al congrés que un dels sindicats majoritaris dels Mossos, SAP FEPOL, celebrava a l’Hospitalet del Llobregat.

En el relat dels fets, el denunciant, que va presentar fins i tot un comunicat de lesions, explica que participava com a delegat de la regió policial de la regió metropolitana sud. La seva intenció era presentar una candidatura a l’executiva nacional del sindicat. “En un descans”, continua el denunciant, van sortir “diversos assistents al congrés per accessos laterals de la sala” i un d’ells se li va acostar i va començar a “increpar-lo”. “El motiu que l’increpés era que tenen punts de vista diferents sobre algunes actuacions del sindicat”, afegeix la denúncia. Fins i tot, segons aquesta versió, el denunciat li hauria dit que li volia “fotre una hòstia”.

El denunciant li hauria recriminat la seva amenaça advertint-li que “seria molt valent de pegar algú que no està en plenitud de les seves condicions físiques”. Immediatament, el denunciat i suposat agressor hauria fet el gest de marxar però hauria tornat enrere i li hauria clavat una “bufetada amb la mà oberta al costat esquerra de la cara”. De fet, el denunciant assegura que li va tirar les ulleres a terra d’un cop de colze.

Tot i que va intentar posar una denúncia a una dotació dels Mossos que hi havia al congrés mateix, aquests agents van poder actuar perquè no havien vist els fets. El denunciant ha demanat les imatges de les càmeres de l’hotel. Així mateix, també ha volgut explicar els fets a l’assemblea del congrés i, segons relata, no li haurien donat la paraula perquè “no era el lloc on explicar aquests fets”.

Fonts del sindicat consultades per El Món, mostren la seva “perplexitat” per la denúncia presentada. “És increïble, però vaja, això no ha mai passat abans ni de bon tros. Podria ser que dos delegats discuteixin, però això no…”, comenten les mateixes fonts. També alerten que el denunciant “va intentar presentar-se a l’executiva però no tenia els avals necessaris per presentar candidatura, un fet que no va acabar de pair”. Una discussió que ha acabat a comissaria.

Còpia de la denúncia interposada/QS