El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una coneguda il·lustradora denuncia ràtzies de la Guàrdia Civil als temporers del seu poble
  • CA

La il·lustradora catalana Lara Costafreda ha denunciat a través de les xarxes socials diverses batudes rebudes pels temporers de la fruita per part de la Guàrdia Civil. Costafreda explica que al poble de Llardecans (Segrià) els agents de les forces de seguretat espanyoles han encerclat camps de fruiters, per tal que “si hi ha alguna persona sense papers no pugui escapar”, i han demanat documentació i han interrogat els treballadors “sense, evidentment, la presència de cap advocat ni traductor”. Finalment, han anat als llocs on viuen els treballadors i han dut a terme “un registre superficial dels espais”.

Costafreda exposa que alguns temporers “es van sentir com si fossin delinqüents i destaquen el maltractament per part dels agents”: els agents de la Guàrdia Civil no els responien “fins i tot quan preguntaven coses molt bàsiques per saber què estava passant”. Altres expliquen que “es poden inventar qualsevol cosa per deportar-me. Fan el que volen amb els negres”.

Els pagesos de la zona també se senten violentats: “‘l’entrada als seus espais habituals sense avís previ i amb aquest gran desplegament és molt desagradable”, relata la il·lustradora. Exposa que “senten qüestionada la seva professionalitat i que els estan assenyalant com a sospitosos d’alguna cosa sense indicis previs”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a juny 20, 2021 | 10:41
    ton c. juny 20, 2021 | 10:41
    MARCA ESPAÑA.
  2. Icona del comentari de: Marc a juny 20, 2021 | 12:47
    Marc juny 20, 2021 | 12:47
    Marca espaÑa total
    • Icona del comentari de: Pau a juny 20, 2021 | 15:08
      Pau juny 20, 2021 | 15:08
      Como que marca España,pues claro que a los empresarios les molesta,no quieren que nadie vea en las condiciones que están tanto de contratos como de alojamiento.El que este legal no tiene nada que temer. Si estos controles los hiciesen los Mossos o inspectores de la Generalitat habría artículo,pues no.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa