El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un vigilant de Peralada sorprèn uns traficants carregant marihuana en dues furgonetes
  • CA

Un vigilant municipal de Peralada (Alt Empordà) ha sorprès uns traficants carregant marihuana en dues furgonetes. Els fets han tingut lloc aquesta matinada. El vigilant, que feia ronda pel poble, s’ha acostat a una zona perquè l’havien alertat que s’hi estaria fent un intercanvi de droga. Ha estat aleshores quan ha escoltat una detonació -no se’n sap l’origen- i ha alertat els Mossos perquè ha vist dues furgonetes fugint a gran velocitat. La policia ha localitzat un cultiu amb més de 1.000 plantes a la zona, a més d’una tenda de campanya i una arma de foc simulada.

Segons informa el Diari de Girona, una de les furgonetes s’ha saltat un control a Castelló d’Empúries, i poca estona després se l’ha localitzada en un carrer de Roses.Els fets han tingut lloc cap a un quart d’una de la matinada. Un vigilant municipal de Peralada que feia ronda amb el cotxe patrulla s’ha acostat fins a una zona del poble, perquè un veí l’havia alertat que allà s’hi estaria fent un intercanvi de droga.

Ha estat aleshores quan l’home ha escoltat una detonació –no se sap si era un tret o no- i ha vist dues furgonetes marxant del lloc a tota velocitat. El vigilant municipal ha alertat els Mossos d’Esquadra, i quan la patrulla ha arribat, han localitzat un cultiu amb 1.027 plantes de marihuana d’un metre i mig d’alçada.

Al lloc també hi havia una tenda de campanya, una arma de foc simulada, un ganivet, una serra i una trentena de cartutxos d’escopeta. Segurament, de qui s’encarregava de vigilar la plantació.

Fuig d’un control

Tot i que les dues furgonetes han fugit del lloc, al cap de poca estona se n’ha aconseguit localitzar una. Segons informa el Diari de Girona, després que s’hagi trobat amb un control policial a la carretera que connecta Castelló d’Empúries amb Vilanova de la Muga. L’havien muntat efectius de la Policia Local de Castelló d’Empúries amb el suport dels Mossos.

La furgoneta, quan ha vist els policies, ha accelerat, s’ha saltat el control i ha fugit. Cap a la una de la matinada, però, la Policia Local de Roses (Alt Empordà) l’ha localitzada aparcada al carrer Berenguer Mallol. A dins, hi havia restes de marihuana i la furgoneta també desprenia la fortor característica de la droga.

Els Mossos d’Esquadra han comissat el vehicle per examinar-lo i intentar localitzar-hi empremtes dels sospitosos. La policia ha obert una investigació i treballa per localitzar els traficants i detenir-los.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa