Un home s’enfila i tira a terra la creu medieval del Monestir de Sant Cugat del Vallès

El vàndal ha hagut de ser portat a l'hospital perquè part del monument li ha caigut a sobre

Un home que s’ha enfilat aquesta matinada a la creu medieval ubicada davant l’església del monestir de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) ha fet caure a terra el monument provocant-li nombroses destrosses. L’home ha hagut de ser ingressat a l’hospital perquè part de la creu li ha caigut a sobre i se l’investiga per un delicte contra el patrimoni històric per danyar un Bé Cultural d’Interès Nacional. La Policia Local està revisant les càmeres de seguretat de la zona per obtenir més informació dels fets. L’Ajuntament, que en un fil de Twitter ha condemnat els fets i ha fet una crida al civisme, ha anunciat que procedirà a la denúncia de la destrossa.

La zona ha quedat acordonada per raons de seguretat i per protegir la part del monument que no ha caigut. Els fragments de la creu que han caigut ja s’han recollit per portar-los al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

Comentaris

    Ricard 20/06/2021 11:25 am
    Es un monument massa important per ser en un lloc públic en un país com el nostre. Esperem que a l'autor se'l faci assumir la responsabilitat que li pertoca.
    Víctor, emprenyat. 20/06/2021 3:02 pm
    Aquest ésser deu trobar-se entre els nombrosos grups de sonats i torrats; millor que el controli el sistema sanitari català, amb la corresponent factura i possible sanció al seu càrrec.

Nou comentari