El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un brot de Covid-19 causa 8 morts en una residència de Vilanova i la Geltrú
  • CA

La Generalitat intervindrà a partir de dilluns la residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú, que pateix un brot de coronavirus que ja afecta 42 residents, 37 dels quals són al centre i 5 a l’hospital. A més, Els Josepets ha perdut 8 usuaris que s’havien contagiat de covid-19, i té uns 22 treballadors positius. La decisió arriba després que l’Ajuntament demanés suport al Govern i Salut constatés la “situació excepcional d’impossibilitat, per mancances de recursos humans i materials”. Salut gestionarà el centre de forma temporal durant almenys 15 dies, prorrogables segons la situació epidemiològica. Tant el consistori com l’equip directiu d’AISSA, entitat municipal que gestiona els Josepets, agraeixen el suport.

Així mateix, AISSA ha rebut confirmació de Salut que aviat es podrà començar la vacunació als Josepets. Es començarà pels usuaris residents amb resultat negatiu de PCR i els treballadors no aïllats ni en quarantena, i després s’administrarà a les persones que es recuperin de la malaltia.

Segons la regidora de Dependència, Mercè Mateo, “la immunització a través de la vacunació aportarà major seguretat i tranquil·litat i sobretot qualitat de vida als residents a mig termini”.

Mentrestant, al centre segueixen fent proves PCR. Divendres es van detectar sis nous positius i dimarts es faran noves proves.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa